Smeltės kvartalas veržiasi iš uosto plėtros teritorijos

Vyriausybės bus prašoma išbraukti pietinėje miesto dalyje esantį Smeltės kvartalą iš uosto rezervinių teritorijų sąrašo.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJU) direkcijos direktorius infrastruktūrai Algirdas Kamarauskas vakar gyventojams pranešė, kad į Vyriausybę šiuo klausimu bus kreiptasi iš karto, kai tik Klaipėdos savivaldybės taryba patvirtins Smeltės kvartalo detalųjį planą.

Pasak A. Kamarausko, šis procesas stringa, nes iškilus neaiškumams dėl sanitarinių zonų, parengtam dokumentui kol kas nepritaria Klaipėdos visuomenės sveikatos centras. Tačiau tikimasi, kad su centro specialistais susitarti pavyks ir detalųjį planą jau greitai bus galima teikti miesto Tarybai.

„Išbraukus kvartalą iš uosto rezervinių teritorijų sąrašo, nebeliks gyventojams iki šiol taikyto apribojimo statybos darbus derinti su Uosto direkcija, – pažymėjo A. Kamarauskas. – Tačiau šalia gyvenamųjų namų yra geležinkelis, įsikūrusios uosto įmonės. Tai per ilgą laiką susiklosčiusi situacija. Mūsų tikslas – tai užfiksuoti, kad vėliau iš gyventojų nesulauktume priekaištų, jog čia geležinkelio, uosto įmonių ir kitų dalykų neturi būti. Dėl tos priežasties yra ruošiamas detalusis planas.”

Ta diena, kai kvartalas nebebus laikomas uosto plėtrai reikalinga teritorija, bus viena laimingiausių apie 900 Smeltės gyventojų.

Vis dėlto vakar susitikime su KVJU direkcijos ir Klaipėdos savivaldybės atstovais dalyvavusių gyventojų veidai džiaugsmu nešvietė.

„Pažadų per tuos metus esame prisiklausę užtektinai, bet niekas taip ir nesikeičia”, – nusivylimo neslėpė individualių namų savininkų bendruomenės „Smeltė” pirmininkas Evaldas Jurkevičius.

Uosto kaimynystės – triukšmo, nemalonių kvapų ir kitų nepatogumų – išvargintiems gyventojams nerimą kelia planai plėsti per jų kvartalą einantį geležinkelį. Klaipėdiečiai baiminasi, kad anksčiau ar vėliau jiems teks iš čia išsikelti.

KVJU direkcijos direktorius infrastruktūrai A. Kamarauskas pripažino, kad ketinimų tiesti naują geležinkelio kelią esama, tačiau tai esą numatoma ne anksčiau nei po kelerių metų. Be to, ši plėtra gyventojų ramybės netrikdysianti. Prireikus, tam užtikrinti bus imtasi visų reikalingų priemonių – mažinamas krovinių judėjimo greitis, įrengtos triukšmą sulaikančios sienelės ir kt. Anot A. Kamarausko, iškelti geležinkelį kur nors kitur, kur gyventojų nėra, nesą galimybių.

Gyventojus ramino ir miesto meras Rimantas Taraškevičius, kuris patikino, kad kur kas paprasčiau yra pastatyti triukšmą mažinančius įrenginius nei gyventojus iškeldinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.