Futbolas: po sunkios pradžios – lietuvių įvarčių lietus

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė vakar per kontrolines rungtynes išvykoje 4:1 sutriuškino Maltos reprezentantus, kurie pastarąsias varžybas 2:1 buvo laimėję prieš Vengrijos futbolininkus

Lietuvos futbolininkams per rungtynes įmušti keturis įvarčius pavyksta retai, o varžovų aikštėje per daugelį metų tai padaryta pirmą kartą.

Vakar rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius iš Italijos „Livorno” klubo Maltos rinktinės vartininką nuginklavo du kartus (37 ir 67 min.). Po vieną kartą pasireiškė Čekijos „Kladno” klubo puolėjas Tomas Radzinevičius (58) ir Panevėžio „Ekrano” atstovas Vitalijus Kavaliauskas (90).

Stigo tikslių perdavimų

Per pirmą kėlinį dėl netikslių perdavimų ir todėl dažnai prarandamo kamuolio Lietuvos futbolininkams ilgai nesisekė suderinti žaidimo. 13-ą minutę į priekį galėjo išsiveržti šeimininkai, kai po Peterio Pullicino smūgio iš 20 metrų kamuolys pataikė į skersinį.

Vis dėlto kuo toliau, tuo labiau ryškėjo, jog rungtyniauja dvi skirtingo meistriškumo komandos. Mūsų šalies ekipai persvarą įvarčiu pavyko įtvirtinti 37-ą minutę. Po Tomo Radzinevičiaus, Tomo Danilevičiaus ir Nerijaus Barasos derinio vienas prieš varžovų vartininką atsidūręs rinktinės kapitonas progos nepraleido. Kai Danilevičius mušė įvartį, Maltos futbolininkai stovėjo iškėlę rankas, nes tikėjosi, kad teisėjas fiksuos nuošalę.

40-ą minutę komandą nuo įvarčio išgelbėjo sėkmingai rinktinėje debiutavęs „Ekrano” vartininkas Paulius Grybauskas. Kaip pagrindinis komandos vartininkas į Maltą vyko „Kauno” vartų sargas Mindaugas Malinauskas, bet paaiškėjo, kad jis po traumos dar ne visai atsigavęs.

Absoliuti persvara

Antrą kėlinį maltiečiai mėgino pradėti greitais veiksmais, bet jų entuziazmą greitai nuslopino antrasis lietuvių įvartis. 58-ą minutę dešiniajame krašte buvo prasižengta prieš Marių Stankevičių, bet teisėjas iš Velso nestabdė žaidimo, nes lietuvių ataka nenutrūko. Buvo perdavimas į baudos aikštelę, o po Danilevičiaus smūgio kamuolys nuo varžovų vartininko atšoko Radzinevičiui. Pirmą puolėjo smūgį vartininkas atrėmė, bet pakartotiniu smūgiu galva lietuvis nukreipė kamuolį į vartus.

Labai aktyviai į žaidimą 59-ą minutę įsiliejo „Kauno” puolėjas Ričardas Beniušis. Po minutės jis vos nepadidino rezultato: po jo smūgio kamuolys pataikė į virpstą.

Lietuvos komanda visiškai dominavo aikštėje. 67-ą minutę Danilevičius gavo kamuolį baudos aikštelės krašte ir meistrišku smūgiu į tolimąjį vartų kampą įmušė trečiąjį įvartį.

86-ą minutę Lietuvos komandos gynėjai visai laisvą baudos aikštelės viduryje paliko Gilberto Agiusą, taikliai smūgiavusį galva. Šeimininkai visa komanda puolė mušti antrojo įvarčio, bet mūsų komanda surengė žaibišką rezultatyvų išpuolį. Po Aido Preikšaičio pradėtos kontratakos Kavaliauskas rungtynėse padėjo tašką.

Lietuvos rinktinė šiemet laimėjo jau ketvirtas išvykoje žaistas rungtynes. Kovo 1-ąją 2:1 laimėta Albanijoje, gegužę 1:0 įveikti lenkai, o spalio mėnesį taip pat rezultatu 1:0 iškovota pergalė Farerų salose.

„Komanda parodė charakterį”

Rungtynės vyko Koradino miestelio „Hibernians” klubui priklausiančiame stadione, nes nacionaliniame La Valetos „Ta’ Quali” stadione keičiama stadiono veja.

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Algimanto Liubinsko komentaras: „Rungtynių išvakarėse varžybų organizatoriai mūsų treniruotei skyrė ne tą stadioną, kuriame vyko varžybos. Mūsų futbolininkams per pirmą kėlinį ne iš karto pavyko prisiderinti prie ne pačios geriausios aikštės ir specifinių, prastai skriejusių kamuolių. Gal todėl perduodant kamuolį buvo nemažai klaidų, gal po sezono kiek pavargę atrodė saugų linijos žaidėjai. Tačiau komanda parodė charakterį, nors Maltoje net Europos futbolo elitui priskiriamos rinktinės laimi anaiptol nelengvai. Tikras komandos lyderis buvo kapitonas Danilevičius, atgauna sportinę formą ir pasitikėjimą jėgomis Radzinevičius. Į rinktinę veržiasi Barasa, nors jis prieš dvi dienas žaidė Škotijos čempionato rungtynes”.

Dėl įvairių priežasčių šįsyk rinktinėje nebuvo vartininko Žydrūno Karčemarsko, Tomo Žvirgždausko, Deivido Česnauskio, Sauliaus Mikoliūno, Edgaro Jankausko, Roberto Poškaus, Deivido Šembero.

Rungtynių statistika

MALTA – LIETUVA 1:4 (0:1)

Įvarčiai: 0:1 Danilevičius (37), 0:2 Radzinevičius (58), 0:3 Danilevičius (67), 1:3 Agiusas (86), 1:4 Kavaliauskas (90).

Lietuva: Grybauskas, Stankevičius, Skerla, Džiaukštas, Paulauskas (Žutautas, 72), Barasa (Beniušis, 59), Miceika (Preikšaitis, 66), Kalonas (Gedgaudas, 71), Morinas (Pilibaitis, 75), Danilevičius (Kavaliauskas, 82), Radzinevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.