Rusė padavė „Coca Cola“ į teismą

5 tūkst. litrų „Coca Cola” išgėrusi rusė sėkmingai padavė į teismą šio gėrimo gamintoją, praneša „Ananova”.

27-metė drabužių parduotuvės savininkė Natalija Kašuba per praėjusius penkerius metus kasdien išgerdavo po tris litrus „Coca Cola”. Moteris padavė kompaniją į teismą teigdama, kad šis gėrimas jai sukėlė nemigą ir rėmenį.

N. Kašuba sakė tapusi priklausoma nuo „Coca Cola” dėl reklaminės akcijos, kurios metus vartotojai „Coca Cola” buteliukų kamštelius galėjo keisti į prizus. Teisme kaip įrodymą moteris pateikė kelias dešimtis pripučiamų čiužinių ir radijo imtuvų.

„2005 m. spalį gastroenterologas mano klientei diagnozavo chronišką ligą, kurios vienu iš simptomų yra rėmuo”, – sakė N. Kašubos advokatas Aleksejus Monachovas.

Du Rusijos teismai pripažino, kad „Coca Cola” neįspėjo savo vartotojų, kad didelis kiekis gėrimo gali pakenkti sveikatai, ir priteisė rusei… 62 svarus sterlingų (apie 310 litų) kompensacijos.

Nors priteista suma yra juokinga, N. Kašubos advokatai teigia, kad ši byla sukūrė precedentą, kuris gali paskatinti ieškinių bangą.

Paminėtina, kad N. Kašuba „už jai padarytą moralinę žalą” dar siekia iš „Coca Cola” prisiteisti 59 tūkst. svarų sterlingų (apie 280 tūkst. litų).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.