Nuteistajam atvežtuose saldainiuose aptikta amfetamino „įdaro”

Trečiadienį Alytaus pataisos namuose įkliuvo moteris, kuri į pasimatymą su nuteistuoju atvežė, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino. Po apklausos ji ir radinys buvo perduoti Alytaus policijos pareigūnams.
Net ir žinodami, kad bus tikrinami ir jie patys, ir jų atsivežti maisto produktai, nuteistųjų bičiuliai ir artimieji rizikuoja mėgindami perduoti draudžiamus daiktus.
Pataisos namų administracija nuteistajam Giedriui K. suteikė trumpalaikį (iki keturių valandų) pasimatymą. Lapkričio 15-ąją, prieš pietus, susitikti su juo iš Kauno atvyko 24 metų Jurgita S., pareigūnams prisistačiusi esanti Giedriaus K. brolio žmona. Moteris buvo įspėta dėl jai gresiančios atsakomybės už nuteistiesiems turėti draudžiamų daiktų perdavimą.
Į pasimatymą viešnia atsivežė maisto produktų bei cigarečių. Juos tikrinusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė šokoladiniai saldainiai. Polietileno maiše buvo apie du kilogramus šokoladinių saldainių „Ekstra” ir „Fortūna”. Jautrios pareigūno rankos netrukus aptiko „apsimetėlį” – į saldainio popieriuką įvyniotą polietileno briketą. Jo viduje buvo apie dešimt gramų baltos spalvos birios medžiagos. Analogiško „įdaro” rasta dar trijuose saldainiuose.
Pareigūnai įtaria, jog tai – psichotropinė medžiaga amfetaminas. Aptiktieji kvaišalai svėrė apie 40 gramų.
Rastoji medžiaga perduota ekspertams, kaunietė dviem paroms uždaryta į Alytaus policijos areštinę. Dėl kvaišalų platinimo pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą – ketvirtą šį mėnesį ir 28-ą šiemet.
Keturis kartus teistas kaunietis 32 metų Giedrius K. už grotų atsidūrė dėl neteisėto disponavimo kvaišalais bei jų platinimo. Kauno miesto apylinkės teismas jam skyrė aštuonerių metų ir penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Iš pataisos namų šis vyras turėtų išeiti 2014-ųjų liepą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.