„Borato” pajamos Lietuvoje sparčiai artėja prie milijono

Lietuvos kino teatrų apgultis tęsiasi – taip galima apibūdinti situaciją kino teatruose savaitgaliais bei bendras rinkos tendencijas. Prie „Borato” ir „Medžioklės sezono atidaryto” prisijungė naujas filmas „Kvepalai. Vieno žudiko istorija” – į šių juostų demonstravimo seansus ne visi spėjo gauti bilietus. Kauno ir Klaipėdos kino centrai suskubo paskelbti papildomus naktinius populiariausių filmų seansus šeštadienį – į iš anksto numatytas peržiūras visi norintys tiesiog netilpo. Iš viso per tris savaitgalio dienas mūsų šalies kino teatruose apsilankė 56,8 tūkst. žiūrovų.

Pačiu populiariausiu filmu Lietuvoje antrą savaitę liko „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoje patirtį graibstė”. Kultinio personažo nuotykius pasakojanti juosta per praėjusį savaitgalį uždirbo 239,6 tūkst. litų, o iš viso po 10 demonstravimo dienų savo sąskaitoje jau turi 724 tūkst. Žiūrovų lankomumo vidurkis – 383 kino mėgėjai viename seanse – išties įspūdingas. Tokiu tempu tempdamas iš ciniško humoro ištroškusių kinomanų pinigus, „Boratas” jau šią savaitę turėtų perlipti 1 mln. litų pajamų ribą.

Praeitą savaitę šią simbolinę kartelę pavyko peršokti animacinei juostai „Medžioklės sezonas atidarytas!”. Lapkričio 10-12 dienomis šiam filmui pavyko surinkti 93,7 tūkst. litų. Bendros pajamos – 1,1 mln. litų. Su šiuo rezultatu Rolando Kazlo ir kitų garsių mūsų šalies aktorių balsais kalbanti juosta užima trečiąją vietą pelningiausių filmų Lietuvoje šiais metais sąraše. Tokį rezultatą „Medžioklės sezonas” pasiekė per 4 demonstravimo savaites – tikėtina, jog kol kas rimtos konkurencijos kovoje dėl vaikiškos auditorijos dėmesio artimiausiu metu nesulauksiantis filmas aplenks „Da Vinčio kodą”, kuris šią vasarą uždirbo 1,4 mln. litų.

Populiaraus Lietuvoje Patricko Suskindo romano ekranizacija „Kvepalai. Vieno žudiko istorija” per premjerinį savaitgalį uždirbo 79,5 tūkst. litų ir debiutavo trečiojoje pelningiausių filmų sąrašo vietoje. Šio filmo potencialas siekti finansinių aukštumų išlieka – apie romaną kalbama daug, juostą jau mačiusiųjų atsiliepimai gana geri, o per pirmąjį savaitgalį ne visi spėjo patekti į kino sales: dėl didelio „Medžioklės sezono”, „Borato” populiarumo bei „Scanoramos” festivalio, „Kvepalams” liko vietos tik nedidelėse kino centrų salėse. Be to, kol kas Tomo Tykwerio filmas buvo rodomas tik trijuose Lietuvos miestuose.

Ketvirtojoje pajamingiausių filmų sąrašo vietoje debiutavo prognozes viršijusi romantinė drama „Šokis Hip Hopo ritmu”, sugebėjusi surinkti 47,8 tūkst. litų. Filmas netapo ekranų hitu Jungtinėse Valstijose, bet platintojų užmojis demonstruoti garsių vardų stokojančią juostą Lietuvoje pasiteisino – per tris pirmąsias demonstravimo dienas filmą pamatė 4 tūkst. žiūrovų.

Kur kas blogiau sekėsi trečiajam šį savaitgalį debiutavusiam filmui – Jeto Li veiksmo drama Vilniuje ir Klaipėdoje tesutraukė 411 žiūrovų dėmesio, uždirbo 5,1 tūkst. litų ir užėmė 11-ąją pelningiausių filmų sąrašo Lietuvoje vietą.

Ateinantį savaitgalį Lietuvos kino teatruose pasirodys Borato vertas konkurentas – kaip ir visame moderniajame pasaulyje, mūsų šalyje įvyks 21-ojo filmo apie Džeimsą Bondą premjerą – agentas 007 pasirodys naujoje juostoje „Kazino Royale”. Po išankstinių juostos seansų kino specialistams ir kritikams Vakarų spaudoje jau spėjo plūstelti liaupsių naujajam filmui banga – ateinantis savaitgalis parodys, kaip naują aktorių Danielį Craigą Džeimso Bondo vaidmenyje sutiks žiūrovai.

Rimtojo kino gerbėjai ateinantį savaitgalį sulauks filmo „Miego mokslas”, kurį Lietuvoje pristato MTV. Režisieriaus Michaelio Gandry darbas „Jausmų galia” su Jimu Carrey ir Kate Winslet buvo labai gerai sutiktas prieš porą metų, o nuo šio penktadienio kino gurmanai galės įvertinti naują kino kūrėjo darbą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.