Douglas nori laimėti Eurolygą

Po pėdos traumos į aikštelę grįžusi Vilniaus TEO moterų krepšinio komandos amerikietė Katie Douglas nekantrauja kuo greičiau susigrąžinti gerą sportinę formą

Rugpjūčio mėnesį sunkią pėdos traumą patyrusi Vilniaus TEO ekipos legionierė iš JAV Katie Douglas praleido šio sezono pradžią. Vienai geriausių Europoje rungtyniaujančių krepšininkių WNBA sezono pabaigoje per rungtynes skilo dešiniosios pėdos kaulas. Buvo prognozuojama, kad į aikštelę amerikietė galės grįžti tik prieš Naujuosius metus. Vis dėlto gynėjai iš JAV pėda gijo sparčiau negu ji tikėjosi, ir į aikštelę ji išbėgo jau užpraeitą savaitgalį per mačą su Marijampolės „Arvi”. Ketvirtadienį amerikietė žaidė Eurolygos rungtynes su Skijaus „Famila Basket” ekipa iš Italijos. Per šį mačą K.Douglas nepriminė tos krepšininkės, kurią aistruoliai buvo įpratę matyti pastaraisiais sezonais. Beveik nekeičiama rungtyniavusi amerikietė pelnė 11 taškų, tačiau pataikė tik 1 dvitaškį iš 12 bandymų. „Suprantu, kad dar nežaidžiu taip, kaip turėčiau, tačiau beveik du mėnesius nesitreniravau. Man reikia šiek tiek laiko, ir vėl žaisiu taip, kaip anksčiau”, – žadėjo TEO lyderė. Ji tvirtino, kad šiais metais TEO komanda sieks ne patekti į moterų Eurolygos finalo ketverto varžybas, o jas laimėti. „Visada trokštu kovoti dėl pergalių ir tapti čempione”, – tvirtino K.Douglas.

Norėjo kuo greičiau grįžti

– Atrodo, kad jau baigiate pasveikti po traumos. Kaip jaučiatės dabar?

– Dabar jaučiuosi gerai, mano koja taip pat yra daug geresnės būklės, negu buvo. Žinoma, dar nesu pasirengusi žaisti visu pajėgumu. Džiaugiuosi, kad man buvo atlikta operacija, nors iš pradžių manyta, kad galbūt pavyks apsieiti ir be jos.

Praradau nemažai laiko, mano sportinė forma yra šiek tiek suprastėjusi, tačiau noriu kuo greičiau ją susigrąžinti – daug treniruotis ir žaisti taip, kaip praėjusį sezoną.

– Ar pėdą dar paskausta?

– Naktį nuo skausmo iš lovos tikrai nešokinėju (šypsosi). Dabar viskas priklauso nuo manęs. Turiu nuolat daryti specialius pėdos pratimus. Dabar savo pajėgumą įvertinčiau 75 procentais.

– TEO komandos gydytojai siūlė jums šiek tiek palaukti ir grįžti į aikštę neskubėti, tačiau labai norėjote žaisti. Nebuvo baisu?

– Lietuvos gydytojai? Įdomu, nes apie tai negirdėjau. Lietuviai yra gydytojai, tačiau ne specialistai. Jie nematė, kaip patyriau traumą, kokio ji buvo sunkumo. Jie mane pamatė tik tada, kai grįžau į Lietuvą. Traumą patyriau JAV ir mane prižiūrėjo mano gydytojas, kuriuo pasitikiu 100 procentų. Jis patarė daryti operaciją ir stebėjo visą gijimo procesą. Norėjau žaisti, ir treneriai tam neprieštaravo. Ką sakė ekipos gydytojai – nežinau. Aš klausiau savo gydytojo JAV, o jis sakė, jog galiu žaisti.

Eurolyga stiprėja

– Ar tai buvo sunkiausia trauma per jūsų karjerą?

– Ne, nemanau. Kai susižeidžiau, į galvą lindo įvairios mintys. Niekas nenori patirti traumų, tačiau taip kartais atsitinka. Anksčiau dėl traumos esu nežaidusi 4-5 savaites. Tačiau ši mano trauma nėra per daug sunki, daugybė krepšininkų yra patyrę daug sunkesnių.

– Praėjusią savaitę debiutavote šio sezono Eurolygos rungtynėse. Ar sunku buvo žaisti po tokios pertraukos?

– Nesitreniravau beveik 2 mėnesius, todėl sugrįžti į aikštę ir iš karto demonstruoti puikią sportinę formą yra sunku. Tai buvo mano pirmos rimtos rungtynės po ilgo laiko, ir žinau, kad gerbėjai tikėjosi įspūdingesnio pasirodymo. Noriu kuo greičiau žaisti taip, kaip visą praėjusį sezoną ir vasarą. Daug treniruojuosi, pasitikiu savimi ir savo pėda, tikiu, kad netrukus mano žaidimas pasitaisys.

– Kada gerbėjai jus išvys tokios sportinės formos, kokios buvote anksčiau?

– Geras klausimas (juokiasi). To negali pasakyti nei gydytojai, nei komandos treneriai. Viskas priklauso tik nuo manęs ir nuo to, kaip vyks reabilitacija. Pasakysiu, kad žaidėjas, kuris nori kuo greičiau sugrįžti į aikštelę, į ją grįžta greičiau, negu tas, kuris to per daug netrokšta. O aš labai norėjau sugrįžti.

– Ar TEO komandos varžovės Eurolygos A grupėje jums atrodo labai grėsmingos?

– Manau, kad mūsų grupė yra sunkiausia iš visų. Daugelyje ekipų pasikeitė žaidėjos, nemažai komandų sustiprėjo. Dabar visi varžovai rungtyniauja gerai, tačiau mes taip pat nestovime vietoje. Tikimės kuo greičiau įgyti gerą sportinę formą ir kuo sėkmingiau pasirodyti.

Tikslas – čempionių titulas

– Pastaruosius du sezonus žaidėte Eurolygos finalo ketverto varžybose. Ar bus sunku pakartoti šį rezultatą?

– Eurolygos varžybos kiekvieną sezoną darosi vis stipresnės, ir pakartoti praėjusių metų rezultatus mums bus sunku. Tačiau manau, kad neturime galvoti apie pirmąjį ar antrąjį turnyro etapą – turime siekti paties geriausio ir ne tik iškopti į finalo ketvertą, bet ir jame nugalėti. Mano siekis – laimėti čempionatą. Manau, toks turėtų būti visų žaidėjų ir komandų siekis. Mūsų laukia ilgas sezonas ir daug tikslų. Turime laiko susižaisti ir tuos tikslus įgyvendinti.

– Komandoje šį sezoną yra nemažai pokyčių. Ar jaučiate juos aikštelėje?

– Taip, komandoje pokyčių yra nemažai. Turime penkias naujas žaidėjas, todėl dar nesame kaip reikiant susižaidusios. Manau, tai laikina – netrukus aikštelėje viena kitą suprasime daug geriau ir galėsime siekti užsibrėžtų tikslų. Svarbiausia, kad visos puikiai sutariame ir aikštelėje viena kitai padedame.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.