Maskvos teatras sau vadovo ieško Vilniuje

Režisierius Rimas Tuminas kviečiamas vadovauti garsiam Rusijos Vachtangovo akademiniam teatrui

Maskvos Vachtangovo akademinis teatras lapkričio 13-ąją šventė 85 metų jubiliejų. Jo pasveikinti buvo atvykęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Po iškilmių Rusijos spaudoje imta svarstyti, kas teatro vadovo poste pakeis pastaruosius 19 metų šias pareigas ėjusį Michailą Uljanovą, nebegalintį toliau vadovauti dėl sveikatos problemų. Kaip pranešė „Nezavisimaja gazeta”, pasiūlymą vadovauti Vachtangovo teatrui gavo lietuvių režisierius Rimas Tuminas. Vėliau pasirodė žinių, kad Tuminas neva sutinka šį postą užimti laikinai, pusmečiui nuo 2007 metų sausio 1 dienos.

Lietuvių režisierius Rusijos žurnalistams teigė ketinantis apsispręsti gruodžio pradžioje. Jis paneigė, kad eitų dirbti vos pusmečiui. „Jei ir sutiksiu, tai tam tikram laikui, per kurį galėčiau realizuoti tam tikrą veiksmų ir meninę programą… Žinau kvietimo vadovauti teatrui prasmę, ir man aiški mano misija. Bet noriu visus nuraminti, kad, jei ir sutiksiu, tikrai ne visam gyvenimui”, – rusų spaudai kalbėjo Tuminas.

LŽ vakar nepavyko susisiekti su užsienyje esančiu režisieriumi.

Nuo Tumino sprendimo priklausys Vilniaus mažojo teatro likimas. Lapkričio 11-ąją šis teatras minėjo vienų metų sukaktį, kai įsikūrė naujuose namuose sostinės centre. Mažąjį teatrą režisierius įkūrė 1990 metais.

Tuminas yra baigęs Lietuvos valstybinę konservatoriją ir A.Lunačiarskio teatro meno institutą Maskvoje (GITIS). Jis stato spektaklius Lietuvoje ir užsienyje, ne kartą buvo kviestas režisuoti Maskvos teatruose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.