„inRED” ir „MG Valda” į daugiabučio statybas Latvijoje investuos apie 30 mln. litų

Nekilnojamojo turto vystymo ir valdymo bendrovės „inRED” (UAB „Invalda Real Estate”) bei koncerno „MG Valda” valdoma Latvijos bendrovė „DOMMO”, praėjusią savaitę įsigijusi žemės sklypą Rygos centre, Brivibas gatvėje, kitų metų vasarą jame ketina pradėti prestižinio daugiabučio statybas. Į projektą numatoma investuoti apie 30 mln. litų.

Pasak „inRED” direktoriaus Tomo Bučo, tai bus jau ketvirtas bendrovės kartu su partnere „MG Valda” vystomas projektas Rygoje.

Rygos centre, Caka gatvėje, jau statomas maždaug 45 mln. litų vertės prestižinis apie 9 tūkst. kv. metrų ploto daugiabutis, kurio statybas numatoma baigti kitų metų rudenį, o šių metų rudenį netoli Rygos aplinkkelio planuojama pradėti statyti apie 250 tūkst. kvadratinių metrų industrinį ir prekybos parką, į kurį per ketverius metus numatoma investuoti apie 300 mln. litų.

„Rygos nekilnojamojo turto rinką vertiname kaip perspektyvią vystyti. Jaučiamas didelis biuro patalpų trūkumas ir prestižinių apartamentų stoka, tad su savo partneriais sieksime patenkinti bent dalį kaimyninės šalies poreikių”, – sakė T. Bučas.

„inRED” ir „MG Valda” Latvijoje taip pat valdo įmonę „Celtniecibas pasaule”, kuri įsigijo daugiau nei 6 hektarų teritoriją kairiajame Dauguvos krante Rygoje – čia numatoma pastatyti apie 150 tūkst. kvadratinių metrų bendro ploto multifunkcinį kompleksą, kuriame iškils gyvenamosios, komercinės paskirties ir biurų pastatai. Šį projektą numatoma įgyvendinti 2008-2011 metais ir investuoti apie 500-600 mln. litų.

Lietuvoje „inRED” ir „MG Valda” valdoma bendrovė „DOMMO Nerija” yra įsigijusi Klaipėdos jachtklubą, į kurio rekreacinio komplekso statybą numatoma investuoti apie 15 mln. litų, dar tiek pat bus skiriama prieplaukoms rekonstruoti. Siekiama remiantis istorine medžiaga suprojektuoti šiuolaikišką, aukšto lygio, patogią pramoginių ir kruizinių jachtų bei katerių prieplauką su visa europinius standartus atitinkančia infrastruktūra ir paslaugomis, taip pat – poilsio kompleksą su atvirais sporto aikštynais ir baseinais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.