Amerikiečiai nebepasitiki Dž.V. Bušu

Po Kongreso rinkimų Jungtinių Valstijų prezidento Džordžo V. Bušo (George W. Bush) darbą palankiai vertina vos 31 proc. amerikiečių, rodo savaitraštyje „Newsweek” paskelbti apklausos rezultatai. Tai mažiausias prezidento reitingas per visą jo kadencijos laikotarpį.

Du iš trijų apklaustųjų nesitiki, jog respublikonui prezidentui pavyks pasiekti gerų rezultatų per likusią jo kadenciją, o 63 proc. šalies gyventojų yra nepatenkinti Jungtinėse Valstijose esama situacija, rodo ketvirtadienį ir penktadienį atliktas viešosios nuomonės tyrimas, kurio metu apklausta per tūkstantį suaugusiųjų.

Vis dėlto tyrimo rezultatų analizė leidžia teigti, jog Atstovų rūmų ir Senato kontrolę perėmę demokratai pergalę turėtų švęsti pakankamai santūriai. Paklausti apie Kongreso rinkimus beveik visi tyrimo dalyviai sutiko, kad juos reikėtų laikyti respublikonų pralaimėjimu, o ne demokratų pergale. 85 proc. apklaustųjų teigimu, viena iš svarbiausių priežasčių, nulėmusių balsavimo rezultatus, buvo prezidento administracijos nesėkmės Irako kare.

Pažymėtina, jog vos 27 proc. respondentų sutiko su mintimi, kad pagrindinė Demokratų partijos sėkmės priežastis buvo tai, kad ji iškėlė geresnius kandidatus.

Žemiausias Bilo Klintono (Bill Clinton) reitingas jo kadencijos metu buvo 36 proc., Dž. V. Bušo tėvo – 29 proc., Ronaldo Reigano (Ronald Reagan) – 35 proc. Pasitikėjimas Džimiu Karteriu (Jimmy Carter) ir Ričardu Niksonu (Richard Nixon) buvo nukritęs atitinkamai iki 28 ir 23 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.