Namą su vaiduokliais „ŽIA valda real estate” įvertino 1 mln. litų

Š. m. spalio pabaigoje į NT agentūros „ŽIA valda real estate” turto vertinimo specialistus kreipėsi asmuo, pageidaujantis turto vertinimo ataskaitos namui, esančiam Kauno rajone. Objekto savininkas pageidavo, jog į namo vertę būtų įskaičiuojami ir trys ten neva gyvenantys vaiduokliai.

„Pagalvojome, jog kažkas nusprendė smagiai papokštauti. Tačiau namo savininkas – solidaus amžiaus ir išvaizdos vyriškis – atvyko pas mus į agentūrą, buvo nusiteikęs rimtai. Vaiduoklius prašė įtraukti į ataskaitą, kaip vertingus ir retus atributus”, – pasakojo Gintarė Mikučionytė, „ŽIA valda real estate” direktoriaus pavaduotoja.

Nekilnojamojo turto vertinimo specialistams toks atvejis buvo pirmasis jų profesinėje veikloje. Vadovaujantis nustatytomis procedūromis, turto vertintojai kartu su savininku apžiūrėjo namą. Jie teigia vizito į namą metu vaiduoklių taip ir nepamatę.

Namas stovi apie 1 ha sklype, patrauklioje vietoje netoli miško, prie ežero. Bendras gyvenamasis namo plotas per 500 kv. metrų. Įvertinus namo būklę, vietą ir patogų privažiavimą „ŽIA valda real estate” turto vertintojai pasiūlė namą įkainoti 1,3 mln. litų, Tariami vaiduokliai į namo vertę nebuvo įtraukti.

Savo vardo skelbti nenorėjęs savininkas „ŽIA valda real estate” specialistams prasitarė, jog sklypą su namu ketina parduoti. Pirkėjas, kaip paaiškėjo, taip pat jau yra. Tai žmogus, sodyboje besirengiantis plėtoti kaimo ir nuotykių turizmą: ten svarstoma įrengti viešbutį, kuriame bus siūloma organizuoti įvairias šventes, teminius renginius.

Kelionių agentūros „BPC Travel” generalinio direktoriaus Gvido Aukštuolio teigimu, nuotykių turizmas Lietuvoje yra nauja, bet perspektyvi niša turizmo rinkoje.

„Nuotykių turizmas yra itin populiarus laisvalaikio praleidimo būdas vakarų Europoje: Didžiojoje Britanijoje, Belgijoje, Prancūzijoje ir kitose. Ten daug senovinių pilių, namų, garsių keistomis legendomis. Juose galima išsinuomoti kambarius, ieškoti vaiduoklių, rengti įvairias šventes: gimtadienius, Helovyna ir kitokias”, – pasakojo „BPC Travel” atstovas.

„ŽIA valda real estate” atstovo teigimu, jei ši turizmo šaka ateity įgis populiarumo Lietuvoje, namai, žymūs keistomis legendomis ir istorijomis gali būti vertinami net dvigubai brangiau, nei analogiški pastatai be jų.

„Legendos, žymūs buvę gyventojai turi įtakos parduodamų būstų kainoms, tačiau Lietuvoje žmonės už tai kol kas dar nėra linkę mokėti daugiau”, – sakė „ŽIA valda real estate” atstovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.