Skubėdamas su šoviniais įkliuvo policijai

Plungės rajono gyventojas už neva sandėliuke rastus šovinius kalėjime praleis 4 metus. Tai penktas teismo nuosprendis vyro gyvenime.

Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis 26 metų Plungės rajono Varkalių kaimo gyventojui Erikui Šimkučiui, kaltintam neteisėtu šaudmenų gabenimu. Už 55 šovinių, tarp jų tinkamų pistoletui bei revolveriui, vežimą jam paskirti 4 metai pataisos namuose.

Šių metų sausio pabaigoje Plungėje E. Šimkutis, vairuodamas automobilį, dideliu greičiu aplenkė policijos mašiną. Pareigūnai vyriškį pasivijo, sustabdė bei palydėjo į komisariatą.

Išlipęs iš mašinos kaltinamasis prie greta esančios parduotuvės paliko metalinę dėžutę su šoviniais. Tai pastebėjo vienas teisėsaugininkas ir atnešė šaudmenis į komisariatą, kur jau buvo nuėjęs E. Šimkutis. Šis prisipažino palikęs šovinius.

Pasiaiškinime vyriškis tvirtino šovinius atradęs tvarkydamas mirusio sugyventinės tėvo garažą. Vėliau jis sėdęs į mašiną ir neva vežęs juos pas advokatą, kad šis patartų, kaip pasielgti su šaudmenimis.

Šoviniai po teismo bus perduoti į ginklų fondą. Keturis kartus anksčiau už chuliganizmą ir vagystes teistas E. Šimkutis dirba. Jis savo kaltę pripažino ir gailėjosi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.