Statys keturis namus vietoje šešių

Kauno miesto savivaldybė spartina nuosavybės atkūrimą ir nuomininkams planuoja įrengti 300 butų

Vakar Kauno miesto taryba nusprendė, kad daugiabučius gyvenamuosius namų statysiančios bendrovės negalės viršyti 3900 litų už vieną kvadratinį metrą statybos kainos. Nauji būstai bus skirti iš grąžintinų namų išsikelsiantiems nuomininkams ir socialinio būsto laukiantiems žmonėms. Gyvenamųjų namų statyba Kaune susirūpinta šių metų viduryje, kai iškilo grėsmė, kad iki šių metų pabaigos miestas gali nepanaudoti nuosavybės atkūrimui Vyriausybės skirtų 100 mln. litų. Dėl nepakankamos parduodamo būsto pasiūlos Kauno nekilnojamojo turto rinkoje Savivaldybė nusprendė statyti gyvenamuosius namus.

Šiemet valstybės garantijas Savivaldybė užsimojo įvykdyti maždaug 700 nuomininkų. Jie pasirinko vieną iš šešių valstybės garantijų, pradedant kompensacija pinigais ir baigiant kompensacija žeme. Savo ruožtu Savivaldybės Viešųjų pirkimų ir privatizavimo skyrius surengė šešių namų projektavimo ir statybos konkursus. Buvo gauti 25 bendrovių pasiūlymai, bet konkursų nugalėtojai bus paskelbti tik lapkričio pabaigoje. Tada ir prasidės namų projektavimas, o vėliau ir statyba.

Du konkursus nuspręsta nutraukti, nes įmonių pasiūlymai viršijo 3900 Lt už kvadratinį metrą kainą. Būtent šį maksimalų įkainį vakar patvirtino Kauno miesto politikai. Jie vadovavosi valstybės įmonės Registrų centras pažymomis.

Pagal kambarių skaičių ir būsto vietą Registrų centras įvardijo 2900-3000 litų kainą, tačiau su išlyga, kad naujos statybos namuose vertė gali būti 15-30 proc. didesnė. Vieno namo statyba kainuos 7-8 mln. litų.

„Atlikus pirminę analizę, galima teigti, kad bus pastatyta 300 butų su visiška apdaila”, – sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Robertas Stanionis.

Jei liks laisvų butų, juose apsigyvens socialinio būsto laukiantys asmenys.

Bendras naudingas plotas A.Juozapavičiaus prospekte ir K.Veverskio gatvėje planuojamuose statyti namuose sudarys 14,8 tūkst. kvadratinių metrų.

Apie nuosavybės atkūrimo eigą politikus Kauno miesto tarybos posėdyje informavo Savivaldybės Nuosavybės teisių atkūrimo skyriaus vedėja Virginija Žuromskaitė.

Jos teigimu, iš šiemet Vyriausybės skirtų 100 mln. litų miestas jau panaudojo 61 mln. litų. Akcentuota, kad kai kurie gyventojai neskuba tvarkytis dokumentų. Šeštąją valstybės garantiją, pagal kurią už prarandamą būstą yra kompensuojama pinigais, pasirinko 257 nuomininkai. Beveik dviem šimtams jų pervesta 32,1 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.