Medikų kaltės neįžvelgė ir aukštesnis teismas

Invalidu tapusio berniuko tėvams nepavyko įrodyti, kad dėl šeimos tragedijos kalti gydytojai

Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi Vytauto ir Daivos Sajenkų bei Generalinės prokuratūros apeliacinį skundą, paliko galioti apylinkės teismo išteisinamąjį nuosprendį gydytojams Daliai Kuzminskienei ir Kęstučiui Griciui.

Medikus neprofesionalumu ir aplaidumu apkaltinę Sajenkai įsitikinę, kad jų sūnus, esą vaikų ligoninėje Santariškėse apkrėstas auksiniu stafilokoku, dėl komplikacijos ir sepsio tapo invalidu. Berniukui teko amputuoti rankų ir kojų galūnes.

Sajenkams nepavyko įrodyti gydytojų kaltės, todėl pirmasis teismo procesas baigėsi medikų išteisinimu. Apeliacinį skundą nagrinėjusiam teismui palikus galioti ankstesnį nuosprendį, berniuko tėvai neketina nuleisti rankų.

Iš Santariškių išrašyto berniuko sveikata buvo normali, tačiau po trijų savaičių jo būklė ėmė blogėti. Vaikas pradėjo karščiuoti, vėmė, viduriavo. Nežinoma liga Tadą užklupo jam svečiuojantis pas močiutę uostamiestyje. Per 30 valandų artimieji berniukui greitosios medicininės pagalbos (GMP) medikus kvietė triskart. Jį apžiūrėjusi budinti pediatrė Kuzminskienė neįtarė, kad liga gali paūmėti, ir nenumatė sunkių jos pasekmių.

Mažajam ligoniui patekus į ligoninę jam buvo diagnozuotas sepsis. Sajenkai specialistę apkaltino skyrus jų vaikui netinkamą gydymą ir laiku nenuvežus į gydymo įstaigą.

Klaipėdos GMP tarnybos vadovas Remigijus Juodviršis tvirtino, kad Kuzminskienė neturėjo galimybių atlikti didesnių tyrimų ir nustatyti tikslios diagnozės, esą pavojingų gyvybei požymių nebuvo matyti. Teismo nuomone, sepsio neįmanoma nustatyti vizualiai. Liga buvo diagnozuota tik gavus kraujo pasėlio tyrimo rezultatus.

Kosmetinę operaciją atlikusį Santariškių gydytoją Gricių Sajenkai kaltino, kad jo vadovaujamame skyriuje Tadas apsikrėtė minėta infekcija. Teismas neįžvelgė mediko kaltės, juoba kad nebuvo įrodyta, esą Tadas užsikrėtė nuo kito tame pačiame skyriuje gydyto paciento. Identifikuoti infekcijos teismui nepavyko, nes pasėliai buvo sunaikinti.

Ir Gricius, ir Kuzminskienė teigė tikėjęsi palankaus teismo sprendimo, nes skaudžioje istorijoje neįžvelgė savo kaltės.

Jiems pritarė ir Juodviršis. „Numatyti, kad infekcija baigsis kraujo užkrėtimu, negalėjo niekas, – įsitikinęs jis. – Virusinės ligos ypatumas yra tas, kad net ir mažiausias pūlinukas gali sukelti mirtį”.

Sajenkų teismo sprendimas netenkina, tad neatmetama galimybė, kad jie bylinėsis toliau. Berniuko tėvai kol kas nereiškia medikams finansinių pretenzijų. Sajenkienė teigė sieksianti, kad medikai pripažintų savo klaidas. Ji tikino, kad penkiametis sūnus, neturintis rankų pirštukų ir kojų padų, nuolat klausinėja tėvų, kodėl jis toks. Vaikui periodiškai atliekamos papildomos operacijos ir per jas vis trumpinamos galūnės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

3 atsiliepimai į "Medikų kaltės neįžvelgė ir aukštesnis teismas"

  1. beusis

    o tie medikai jiem tik i kisene idek ir tada gal ka ir paziures.uz pinigus juk sveikatos nenupirksi. 👿

  2. viktoras

    reikia keliems medikams gal pirstus iki pazastu patrumpinti, gal tada kiti dirbtu atidziau

  3. Jonas

    Norėčiau daug negerųu žodžių parašyti, bet apsiribosiu tik keliomis frazėmis.
    1. Didelės užuojautos Sajenkų šeimai.
    2. Dr. „Kęstutis” Gricius iš tikrųjų yra Kastytis Gricius – čia tik labai švelni „užuomina”, kad žurnalistai yra smirdžiai.
    3. ” Sveiki gimę vaikai” … ir pan. – neoperuojami.
    4. Yra, deja, kartais labai skaudžių ir neišvengiamų komplikacijų.
    5. Žurnalistai yra smirdžiai.
    6. Žurnalistai ieško siužetų.
    7. Žurnalistai nori turėti darbą.
    8. Žurnalistai yra smirdžiai.
    9. Žurnalistai yra mulkiai.
    10. Žurnalistai yra menkystos.
    11. Žurnalistai mėgaujasi kapstydamiesi po nešvarius skalbinius.
    12. Žurnalistai mano, kad jie savo rankosi turi „tiesą”, bet iš tikrųjų jie – menkystos.
    13. „Ž” – pizdukai.
    14. Dr. Gricių gan gerai žinau. Jis – puikus gydytojas, norintis savo pacientams gero, atiduodantis visas savo žinas ir patirtį jų gerovei.
    15. Žurnalistai – šūdėdos.
    4.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.