Meno mecenatai sugrįžta

„Sugrįžimas II” – taip intriguojančiai parodą, atkeliavusią iš Bikuškio dvaro prie Utenos, pavadino jo šeimininkai verslininkai Dalia ir Gintaras Gruodžiai. Jiedu šiandien 17.30 val. „Klaipėdos galerijoje” (Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10) pristatys naujus meno kūrinius iš savo kolekcijos.

Kodėl „Sugrįžimas II”? Gintaras Gruodis yra gimęs ir augęs Klaipėdoje – tai jo sugrįžimas į gimtąjį miestą. Be to, tai antroji jo šeimos meno kolekcijos paroda „Klaipėdos galerijoje”.

Dalia pagal specialybę – ekonomistė, Gintaras – inžinierius. Abu verslininkai. Iš pirmo žvilgsnio – lyg ir nieko bendra su menu. Bet Gruodžiai – išimtis, jiedu garsėja kaip meno puoselėtojai, kolekcininkai, sukaupę nemažą vertingų darbų kolekciją, rengiantys labdaringas akcijas, organizuojantys kūrybines stovyklas Bikuškio dvare šalia Utenos, prie Alaušo ežero. Dalia yra Valdovų rūmų paramos fondo steigėja, Vilniaus dailės akademijos tarybos narė, Vilniaus klubo narė.

Ponui Gintarui atgavus Alaušo pusiasalyje esantį Bikuškio dvarą (XVIII amžiaus architektūrinį paminklą, anksčiau priklausiusį didikams Radviloms, Oginskiams, Prošinskiams, Drazdovskiams), pora tęsia dvarų kultūrines tradicijas, rengia plenerus, labdaros akcijas, įvairių žanrų muzikos koncertus ir gaivina bei populiarina Lietuvoje meno mecenavimą.

Į kasmetinius, jau tradiciniais tapusius Bikuškio dvaro plenerus suvažiuoja Lietuvoje žinomi dailininkai. Juose yra kūrę V.Ajauskas, Ž.Augustinas, R.Čeponis, G.Uogintaitė, S.Gutauskas, J.Vosylius, A.Jusionis, R.Bartkevičius, J.Daniliauskas, G.Gecevičius, S.Skrabulis, A.Tornau, L.Trembo, L.Zdanavičiūtė, E.Balsiukaitė-Brazdžiūnienė, A.Bankauskaitė, A.Obcarskas, V.Antanavičius, S.Teitelbaumas, A.Skliutauskaitė, B.Gražys, I.Ramanauskaitė, V.Paukštė, E.A.Cukermanas ir kiti.

Gruodžių kolekcijoje – daug žymių vardų, vertingų meno kūrinių. Šeima jais džiaugiasi, didžiuojasi ir nori su visais tuo džiaugsmu pasidalinti, linkėdama irgi „susirgti menu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.