“Christie’s” surengė brangiausią aukcioną istorijoje

Aukciono namai „Christie’s” trečiadienį Niujorke surengė brangiausią aukcioną istorijoje: per 2,5 val. buvo parduoti 78 paveikslai už bendrą 491,4 mln. JAV dolerių sumą. Ankstesnis rekordas, pasiektas taip pat „Christie’s”, nekito nuo 1990 metų: tada per aukcioną buvo parduota kūrinių už 269 mln. JAV dolerių, pažymi laikraštis „The New York Times”.

Brangiausiai parduotas kūrinys – austrų tapytojo Gustavo Klimto „Adelės Bloch-Bauer portretas II”, iki 2006 m. sausio saugotas austrų Belvederio muziejuje ir per teismą prisiteistas JAV pilietės Marijos Altman (Maria Altman). Paveikslas buvo parduotas už 88 mln. JAV dolerių pirkėjui, kurio pavardė neskelbiama. „The New York Times” žurnalisto manymu, juo gali būti Ronaldas Lauderis (Ronald S. Lauder), milijardierius, 2006 m. birželį įsigijęs už 135 mln. JAV dolerių G. Klimto drobę „Auksinė Adelė”, žinomą ir kaip „Austrijos Mona Liza”. Dar trys G. Klimto paveikslai iš Belvederio muziejaus buvo parduoti už 103,4 mln. JAV dolerių, kas smarkiai pranoko ekspertų lūkesčius.

Naują kainos rekordą pasiekė Polio Gogeno (Paul Gauguin) tapyba: drobė „L’Homme a la Hache” („Vyras su kirviu”) (1891) buvo nupirkta neprisistačiusio kolekcininko už 40,3 mln. JAV dolerių.

Dar vieną rekordą pasiekė vokiečių ekspresionisto Ernsto Kirchnerio (Ernst Kirchner) drobė „Gatvės vaizdelis. Berlynas” (1912). Drobę už 38 mln. JAV dolerių įsigijo R. Lauderiui priklausanti Niujorko galerija „Neue Galerie”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.