„Arijaus” vilkikų parkas augs keturgubai

Viena didžiausių ir sparčiausiai augančių Lietuvos krovinių gabenimo ir ekspedijavimo UAB „Arijus” per ateinančius dvejus metus nuosavų vilkikų parko atnaujinimui ir plėtrai planuoja skirti apie 17,5 mln. litų. Bendrovė planuoja įsigyti 70 modernių ir ekologiškų ,,Euro-5″ standartus atitinkančių vilkikų ir nuosavą vilkikų parką padidinti keturgubai.

,,Mūsų sprendimą taip ženkliai padidinti nuosavų vilkikų skaičių sąlygoja spartūs bendrovės teikiamų autotransporto paslaugų augimo tempai bei nuolat besiplečiantis bendradarbiavimas su Vakarų Europos šalių klientais ir partneriais, – ,,Arijaus” planus aiškina autotransporto departamento direktorius Jevgenijus Valasenko.

,,Arijaus” autotransporto ir ekspedijavimo padalinio trijų šių metų ketvirčių apyvarta palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu išaugo beveik pusantro karto (2005 m. – 10,9 mln. lt, 2006 m. – 15,9 mln. lt). Bendrovė planuoja, kad 2006 m. autotransporto paslaugų apyvarta bus trečdaliu didesnė nei praėjusiais metais (2005 m. – 16,4 mln. lt, 2006 m. planas – 21,1 mln. lt).

,,Nuosavo autotransporto paslaugų augimą atspindi ir nuvažiuotų kilometrų skaičius, – sako direktorius. – Palyginus šių ir praėjusiųjų metų trijų ketvirčių nuosavo transporto ridą, ji išaugo net 60 procentų. Panašią dinamiką numatome gauti susumavę visų šių metų rezultatus ir palyginę juos su praėjusiais”.

Pasak J.Valasenko, ekologiška veikla – vienas iš įmonės veiklos prioritetų, o naujieji ,,Euro-5″ standarto vilkikai – tai patys moderniausi ir mažiausiai aplinką teršiantys iš dabar gaminamų vilkikų. Siekiant prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo 2007 m. ,,Arijus” numato įdiegti ISO14000 aplinkos saugos sertifikatą atitinkančią veiklos sistemą.

,,Numatome, kad didžioji dalis, apie 90 proc. naujų automobilių, riedės Vakarų Europos keliais. Modernių ir ekologiškų vilkikų naudojimas leis įmonei efektyviau vykdyti savo veiklą – sumažės autotransporto paslaugų kaštai, nes naujųjų vilkikų kuro sąnaudos bei už juos mokami kelių mokesčiai bus mažesni.”

Šiuo metu ,,Arijaus” nuosavam vilkikų parkui priklauso 23 ,,Euro-3″ standartus atitinkantys vilkikai. Papildomai autotransporto paslaugoms teikti yra nuomojama apie 150 vilkikų ir puspriekabių. Bendrovė jai patikėtus krovinius gabena Vakarų, Rytų ir Centrinės Europos keliais, Skandinavijoje, Lenkijoje, kitose Baltijos bei NVS šalyse taip pat ir Lietuvos teritorijoje.

2005 m. bendrovės investicijos siekė 2,65 mln. lt . Iš jų 55 proc. buvo skirti bendrovės techninės bazės stiprinimui, transporto parko atnaujinimui ir plėtrai. Numatoma, kad 2006 m. įmonės investicijos sieks 3,22 mln. lt. „Arijus” 2005 metų pajamos buvo 93, 38 mln. litų ir daugiau nei du kartus viršijo 2004 metų rezultatus (45,14 mln. litų).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.