Trilikauskų trejetuko rekordas

Agentūra „Factum” prie Lietuvos kultūros fondo į Lietuvos rekordų knygą įrašė naują rekordą. Tai Daugiausia tą pačią dieną, tik skirtingais metais gimusių vaikų. Kauniečių Raimondos ir Ramūno Trilikauskų šeimoje gimė 3 vaikai. Visi jie pasaulį išvydo kovo 23 d. tik skirtingais metais. Trilikauskaitė Vilija gimė 1987 m., Trilikauskas Edvardas 1993 m., o Nerijus 2001 m.
Matematikų teigimu, pakartoti šį rekordą tikimybė yra viena iš 48627125 gimimų.
Pačių Raimondos ir Ramūno Trilikauskų gimimo datos turi įdomų sutapimą. Abu jie gimę tų pačių metų 31-ąją dieną, tik skirtingais mėnesiais. Vyras – gruodį, todėl senuosius metus palydi, o žmona – rugpjūtį, todėl vasarą palydi.
Pasak Raimondos, kai 1987 metų kovo 23 dieną gimė pirmoji duktė Vilija, kaip ir kiekvienoj šeimoj džiaugsmo buvo daug. Tik praėjus penkiems metams nusprendėm, atėjo laikas ir antrajam vaikeliui. Sužinojus kad laukiuosi, buvau įsitikinus kad pasaulį jis išvys kovo 23 dieną, tik jau 1993 metais, nuojauta neapgavo, taip teko sesutei Vilijai savo gimtadienį švęsti sulaukus brolio Edvardo. 2001 metų kovo 23 dieną gimė sūnus Nerijus. Iki Nerijaus gimimo mažai kas tikėjo, kad gims būtent kovo 23-iają dieną. Giminės ir draugai dar ir dabar vis skatina ketvirtam.
Visu trijų vaikų gimtadieniai būtinai švenčiam kartu kovo 23 dieną. Tai yra maža šeimos šventė. Būtinai būna trys tortai su žvakutėmis, kurias pučia visi vienu metu.
R. Trilikauskienė dirba aerobikos instruktore, vyras Ramūnas baldų firmoje gamybos vadovu.
Gineso pasaulio rekordų knygoje rašoma, kad yra registruotas dar retesnis atvejis, kai 3 vaikai gimė ta pačią dieną – keliamųjų metų paskutiniąją, vasario 29 dieną. Taip buvo norvegų Henriksonų šeimoje Heidė gimė 1960 m., Olavas -1964 m. ir Lief Martinas – 1968 m.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.