Mokesčių lengvata – dar trims metams

Seimas pratęsė dar trims metams Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 21 straipsnio papildymo įstatymo Nr. IX-2272 galiojimą. Pagal jį nuolatiniams Lietuvos Respublikos gyventojams, savo reikmėms įsigyjantiems asmeninį kompiuterį ar interneto prieigą, bus suteikiama gyventojų pajamų mokesčio lengvata už vieną 2004–2009 metais įsigytą asmeninio kompiuterio vienetą su programine įranga ir (arba) interneto prieigos įrengimą kartu su šiai prieigai reikalingos įrangos įsigijimo išlaidomis, neviršijančios 4000 Lt.

Galiojanti analogiška Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nuostata turėjo teigiamos įtakos informacinės visuomenės proveržiui Lietuvoje. Pirmąjį 2005 metų ketvirtį asmeninį kompiuterį turėjo 29 proc. namų ūkių, internetu naudojosi 14,4 proc. namų ūkių.

Įstatymas nustato, kad nuo 2007 metų sausio 1 dieną mokesčio lengvata taikoma taip pat religinių bendruomenių, bendrijų ir centrų (aukštesniųjų valdymo institucijų) dvasininkų, religinių apeigų patarnautojų ir aptarnaujančio personalo (išskyrus asmenis, atliekančius statybos, remonto, restauravimo darbus) pajamoms, gautoms kaip išlaikymas, taip pat tradicinių religinių bendruomenių, bendrijų ir centrų (aukštesniųjų valdymo institucijų) dvasininkų, religinių apeigų patarnautojų ir aptarnaujančio personalo (išskyrus asmenis, atliekančius statybos, remonto, restauravimo darbus) pajamoms, gautoms iš tradicinių religinių bendruomenių, bendrijų ar centrų už tradicinei religinei bendruomenei, bendrijai ar centrui teikiamas paslaugas ir atliekamus darbus, jeigu tos teikiamos paslaugos ir atliekami darbai yra susiję su darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais.

Šis įstatymas buvo parengtas atsižvelgiant į naujus Valstybinėms mokesčių inspekcijos religinių bendruomenių ir bendrijų dvasininkų, religinių apeigų patarnautojų ir aptarnaujančio personalo pajamų apmokestinimo išaiškinimus, kai paaiškėjo, jog Valstybinės mokesčių inspekcijos nuomone, lengvata pajamoms, gaunamoms pagal darbo sutartis nebėra taikoma.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.