Tvirtarankiai stebino pasaulį

Iš Mančesteryje (Anglija) vykusio 28-ojo Pasaulio rankų lenkimo sporto čempionato Lietuvos tvirtarankiai grįžo pateisinę visus lūkesčius.

Tikėjęsi geriausiu atveju iškovoti keturias prizines vietas, mūsų šalies atstovai grįžo net su septyniais – keturiais sidabro ir trimis bronzos – medaliais. Mūsų rankų lenkikai sublizgėjo tarp 1300 sportininkų iš 42 valstybių.

„Dar kartą įrodėme, kad mūsų sportininkai turi tvirtas rankas ir pasaulyje yra tarp lyderių”, – iškart po pasaulio čempionato neslėpdamas džiaugsmo „Klaipėdai” sakė Lietuvos rankų lenkimo federacijos viceprezidentas, trylikąkart šalies rankų lenkimo čempionas Vladas Kuizinas.

Daugiausiai medalių – jaunimui

Aukščiausio rango varžybose užtikrintai varžėsi ir labiausiai sublizgėjo mūsų jaunimo pogrupio atstovai. Lengviausioje svorio – iki 45 kg – grupėje net du kartus ant antrojo prizininkų pakylos laiptelio (kovojo kaire ir dešine ranka) kopė skuodiškė Rita Zubytė. Taip pat vos per plauką nuo čempionės laurų liko ir sidabro medaliu džiaugėsi kaire ranka kovojusi gargždiškė Rasa Sakerytė (iki 50 kg). Jos kraštietei Alinai Gedvilaitei (per 80 kg) kairės rankos tvirtumas garantavo trečiąją vietą. O Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos abiturientas Mantas Česnakas (iki 80 kg) kairės rankos varžybose pasipuošė bronzos medaliu.

Suaugusiųjų grupėje sidabro vertės laurus dešine ranka iškovojo buvusi klaipėdietė (jau kelis metus gyvena ir dirba JAV) Dalia Medžiaušytė (iki 80 kg).

O stipriausiųjų atletų – meistrų – klasėje bronzos apdovanojimu džiaugėsi šakietis Kęstutis Taranauskas (iki 70 kg).

Viešbučiai užsakyti 3 km spinduliu

Iškart iš Mančesterio grįžęs pasaulio čempionato prizininkas klaipėdietis M.Česnakas „Klaipėdai” dalinosi savo įspūdžiais ir teigė, kad iškovota trečioji vieta – netikėtas ir labai malonus įvykis. „Svajojau patekti į penketuką, tačiau pavyko gerokai perlipti išsvajotąją kartelę. Net sunku apsakyti širdį užplūdusius malonius jausmus”, – sunkiai rinkdamas žodžius kalbėjo 17-metis vaikinas.

Jis sakė, kad varžybos nustebino dalyvių ir žiūrovu gausa. „Visur buvo pilna žmonių. Viešbučių nuo varžybų vietos nebuvo įmanoma išsinuomoti maždaug trijų kilometrų spinduliu. Visi aplink draugiški, šilti ir nuolat besišypsantys. Nesijautė jokios konkurencijos ar pykčių. sportininkai vieni su kitais maloniai bendravo ir net dalinosi savo treniruočių programomis ir technika. Tiesiog į vieną vietą susirinko tūkstantinė bendraminčių minia”, – pasakojo M.Česnakas.

Gauna juokingas sumas

Pasak V.Kuizino, mūsų rankų lenkikai varžybose rodė aukštą meistriškumo klasę ir psichologinį tvirtumą. „Mes atvykę iš mažos valstybės keliose rungtyse sugebėjome nurungti net didžiųjų valstybių – Amerikos, Rusijos, Japonijos, Brazilijos ar Kanados tvirtarankius”, – džiaugėsi rankų lenkimo specialistas.

Tačiau jis pabrėžė, kad, nepai-sant nuolat iškovojamų aukštų pasiekimų Europos ir pasaulio čempionatuose, valdžia anaiptol jų nelepina. „Šį sportą nuolat populiariname, rūpinamės ir išgyvename tik savo entuziazmo ir rėmėjų dėka. Valdžiai rankų lenkimas visai nerūpi. Suprantu, kad šis sportas tikrai nėra pats populiariausias Lietuvoje, bet iš valdžios gaunami 1800 litų per metus – tikras pasityčiojimas. Jau vien tik vieno sportininko apgyvendinimas ir kelionė į pasaulio čempionatą mums kainavo per 3000 litų. O kur dar išlaidos varžyboms Lietuvoje ir Europos čempionatuose. Jei ne rėmėjai, tikrai pražūtume”, – sakė V.Kuizinas.

Žada sekti dviratininkų pėdomis

Anot jo, net kyla panašių minčių, kaip padarė mūsų šalies dviratininkai, – užregistruoti rankų lenkimo komandą kokioje kitoje užsienio šalyje. „Jei mūsų šalies valdžioje ir toliau dirbs begalviai, tuomet Lietuvos sportas bus visiškai sužlugdytas. Be abejo, visada malonu atstovauti savo šaliai, tačiau kokius rezultatus gali rodyti sportininkas, jei jam visiškai neskiriama pinigų pasiruošimui net aukščiausio rango varžyboms. juk tuščiomis kišenėmis kalnų nenuversi”, – įsitikinęs rankų lenkimo federacijos viceprezidentas V.Kuizinas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Tvirtarankiai stebino pasaulį"

  1. rimvydas

    sutinku su tuo visiskai. Treniruojuosi kartu su Dalia viename klube Cikagoje. Dalia shaunuole- kelis menesius pries cempionata po darbo 9 vakare lekdavo i sale, kur praleisdavo po 3-4 valandas, o kita diena vel i darba. Uztai rezultatai geri. Mes gyvendami cia i visas varzybas vykstame su didele lietuviska trispalve ir niekada negristame be apdovanojimu. Tik vargu ar koks didesnis salies dienrastis ar televizjija paminejo bent jau apie pasaulio cempionato rezultatus. tikiu, kad jie paminejo kameruno ar saudo arabijos krepsionio lygos varzybu rezultatus 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.