Langus kamšo tik senoliai

Atšalus orams, anksčiau žmonės skubėdavo į ūkinių prekių parduotuves pirkti juostelių, ūkinio muilo ir kitų priemonių langams apšiltinti. Dabar šių produktų poreikis yra gerokai sumažėjęs, o specialistai rekomenduoja vienintelę išeitį – pirkti naujus langus.

Anksčiau žmonės sugalvodavo įvairiausių būdų, kaip užkamšyti langų plyšelius, kad nepūstų vėjas ir į vidų nepatektų šaltis.

Populiariausias būdas – mirkyti laikraščius ūkiško muilo tirpale, užkamšyti jais langų rėmus ir juos apklijuoti popierine juostele.

Parduotuvės „Senukai” vyriausiasis vadybininkas Eduardas Dorževas tikino, kad tokie langų klijavimo būdai jau seniai nebenaudojami.

Vadybininkas nedrįso teigti, kad langų klijavimas visai išnyko. „Plastikinės lipnios juostelės, skirtos dėžėms pakuoti, vis dar perkamos, tačiau labai sunku pasakyti, ką žmonės su jomis daro – klijuoja langus ar dėžes”, – tvirtino jis.

Ūkinių prekių parduotuvėse galima nusipirkti ir specialios langams klijuoti skirtos juostelės. Ji padengta plastmase, kuri filtruoja orą ir neleidžia šalčiui prasiskverbti į namus.

Juostelė būna įvairaus storio – nuo 2 iki 5 milimetrų. Kuo storesnė, tuo geriau sulaiko šaltį. Metras šios specialios juostos kainuoja apie 2 litus.

E.Dorževo nuomone, langus dabar klijuoja nebent senyvo amžiaus žmonės, o jaunesni iš paskutiniųjų stengiasi nusipirkti gerus, sandarius langus, kurie nepraleidžia šalčio.

„Visi skaičiuoja pinigus ir žino, kur geriau juos investuoti”, – tvirtino vadybininkas.

Langų įrengimo ir pardavimo įmonės apšiltinimo priemonėmis net neprekiauja. Įmonių atstovų nuomone, seniems langams jokios juostelės nebepadės.

Įmonės „Uostamiesčio langai” komercijos direktorius Algis Rapalis abejojo, ar dar kas nors terliojasi su ūkiniu muilu ir juostomis. Vis daugiau žmonių prieš žiemą susirūpina naujais langais.

Priklausomai nuo dydžio, formos ir kokybės, vienas kvadratinis metras lango kainuoja nuo 250 iki 450 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Langus kamšo tik senoliai"

  1. ...

    jau geriau uzsiklijuot arba uzsisandarint langus iklijuojant stikla silikonu ir ifrezuot juosteles,kad nebutu plysiu,negu plasikinius langus det.Ziema reikia laikyt praverus ar mikroorlaides atidarius,tai tas pats ir plysiai,siluma iseina.Su plastikiniais langais kambariuose isiveisia pelesis.Vasara karstomis dienomis jie smirda.O senieji sutvarkyti langai nepraleidzia,bet niekas nepelyja,isvedini kambarius atidarius kelioms minutems ryte ir vakare,kol oras pasikeicia,o kambariai ir baldai neatsala.O jei pastoviai atidaryta orlaides tai gaunasi lauko kurenimas ir vesu kambariuose.Mastykit zmones.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.