Sukčių gniaužtuose – pagyvenusios moterys

Šešiasdešimtmetė panevėžietė net nesuabejojusi tariamam nukentėjusiosios broliui įteikė 4 tūkstančius litų. Su jais įtariamąjį ir sulaikė policija.

Vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnams pranešimai apie sukčių išviliotus pinigus – ne naujiena. Šiais metais tokių apgavysčių būta per dešimt.

Pinigai už avarijos padarinius

J.Ž. namuose telefonas suskambo šeštadienio pavakarę. Skambinusysis pasisakė esantis iš policijos ir pasidomėjo, kas pas juos policijoje yra atsidūręs: sūnus ar vyras. Jis pasakė netgi pavardę. Moteriai atsakius, kad tai galėtų būti jos vyras, jai buvo pranešta, esą jis padarė avariją, per kurią sužalotas žmogus.

Nukentėjusiosios artimieji ir ji pati atseit sutiktų nesiskųsti policijai ir nebūtų keliama baudžiamoji byla, jei jiems būtų sumokėta. O sumokėti reikia 4 tūkstančius litų. Pinigų pasiimti turėjo ateiti tariamai pats nukentėjusiosios brolis.

Sulaikytas su įkalčiais

Kol sukčius būsimąją auką kalbino telefonu, tariamas brolis atsirado jau už durų. Nespėjus moteriai padėti ragelio, jis jau skambino į duris. Bemaž kartu su pinigų atėjusiuoju sukčiaus patikėtiniu į šešiasdešimtmetės namus atskubėjo ir policija. Apgavikas buvo sulaikytas ką tik paėmęs pinigus.

Šį kartą policijos operacija pavyko puikiai. Sulaikytasis – aštuoniolikmetis panevėžietis M.N. Policijai gerai žinomas ir praeityje jau teistas Liepų alėjoje gyvenantis vaikinas sulaikytas dviem paroms.

Žinių apie aukas nerenka

VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko pavaduotoja Audronė Vaitonienė sakė, kad pareigūnai būtinai kreipsis į teismą dėl nusikalstama veika įtariamo vaikino suėmimo ilgesniam laikui.

„Sukčiai taip ir naudojasi žmonių patiklumu, – teigė A.Vaitonienė. – Kur lengviau būtų įmanoma per dvidešimt minučių užsidirbti 4 tūkstančius litų? Nereikia nei įmonės kurti, nei painios buhalterijos vesti. O tai, kad sukčiai prieš skambindami žmonėms susirenka apie juos informaciją, tikrai netiesa. Jie tiesiog skambinėja didėjančio numerių eiliškumo tvarka ir tiek. Gaila žmonių, atiduodančių savo santaupas, tačiau kartu ir labai keista, kad nepadeda jokie rašymai ir įspėjimai”.

Tariama policijos labdara

PB rašė, kad praėjusį antradienį nuo sukčių nukentėjo aštuoniasdešimt penkerių metų panevėžietė L.K. Vienišai senutei sukčiai paskambino vakare. Vyras telefonu pranešė, esą sūnus padarė avariją. Moteriškei atsakius, kad ji neturi vaikų, skambinusysis greitai persiorientavo. Jis tuomet paaiškino esantis iš policijos ir norintis pasiūlyti vertingos labdaros, skirtos vienišiems senukams. Už nedidelį muito mokestį esą galima gauti net už 7 tūkstančius litų įvairios buitinės technikos. Ir senutė susigundė tokiu pasiūlymu. Atėjusiam pasiimti to muito mokesčio vaikinui ji įteikė 1500 litų.

Tiesa, sukčiai ją dar bandė apgauti ir kitą dieną. Tuomet paskambinę žadėjo padidinti pensiją, tik tuo metu jos bute buvusi kaimynė nubaidė sukčius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.