Vairuotojai vengia segtis saugos diržą

Klaipėdiečiai vairuotojai ir pėstieji yra tarp mažiausiai pažeidžiančių kelių eismo taisykles Lietuvoje.

Spalio pabaigoje policijos pareigūnai šalies keliuose stebėjo pėsčiųjų daromus kelių eismo taisyklių pažeidimus. Taip pat žiūrėta, ar vairuotojai ir keleiviai segi saugos diržus.

Per savaitę nustatyta 2 218 atvejų, kai vairuotojai ir keleiviai važiavo neužsisegę saugos diržų, ir išaiškinti 849 pėsčiųjų kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Klaipėdos apskrities gyventojai yra penkti tik pagal neužsisegamus saugos diržus. Užfiksuota 190 pažeidimų.

Saugos diržų nenaudojimo atvejų daugiausiai išaiškinta Kauno apskrityje – 713, Vilniaus – 258, Šiaulių – 239, Utenos apskrityje – 225 ir Telšių – 135.

Kaune policijos pareigūnai išaiškino 585 tokius atvejus, Vilniuje – 161, Utenos rajone – 140, Mažeikių rajone – 67, Šiauliuose – 62.

Pėsčiųjų kelių eismo taisyklių pažeidimų taip pat daugiausiai išaiškinta Kauno apskrityje – 432, tarp jų 390 – Kaune ir 32 atvejai – Kauno rajone.

Vilniaus apskrities viešosios policijos pareigūnai nustatė 122 pėsčiųjų pažeidimus (Vilniuje – 78, Vilniaus rajone – 32), Šiaulių ir Marijampolės apskrityse išaiškinti atitinkamai 51 ir 36 tokie pažeidimai, Utenos apskrityje – 35.

Įsitikinta, kad pėstieji tamsiu paros metu eidami užmiesčio, neapšviestais gyvenviečių ir kaimų keliais prie drabužių nesisega atšvaitų, nesineša ir kitų šviesą atspindinčių daiktų, todėl transporto priemonių vairuotojams juos pastebėti labai sunku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

2 atsiliepimai į "Vairuotojai vengia segtis saugos diržą"

  1. Raima

    Kam tiesaugos dirzai?, esu papuoles i autoavarija, kad jau turbut kalbeciausi su dievuliu arbavelniu, jei buciau prisiseges. stogas prilipo prie sedines, o vairas sulindo i sedine. Visa laime, kad spejau atsigulti. tad man nicnieko neatsitiko, kai verciausi su automobiliu sprogus padangai slidziame kelyje. Negavau jokio net maziausio ibrezimo, o masina teko priduoti i metalo supirktuve. okiu atveju is pazistamu galiu pavardyti net kokius 5 ar 6, tad darau isvada: niekada negalima vazinetis prisisegus, lai geriau is masinos katapultuoti pro suduzusi langa, nei su abraomu ant debesies kalbetis”.
    saugos dirzai reikalingi mentams, kad prie algos galetu prisidurti, tik paziurekit i musu kelius, cia ne autobamas, ar cikagos greitkelis, ar ispanijos kelias, kad vaziuojant per duobeta kelia ir kratidamas dantis nuo duobiu, dar ir saugos dirzas reikalingas.
    Gal autostradoje, bet prie vilniaus ir taip kelias nuo furu duobetas ir banguotas, tad greiciau kaip 150 nepaleksi, tai kam tie saugos dirzai, ypac, jei pagalves yra?nesuprantu….

  2. xdx

    jei ne dirzas nezinia kaip but pasibaiges skrydis i griovi, visa laime, kad buvau prisisegus, tai skaudejo tik peti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.