Išgyvenusioji mirtiną pavojų nesiryžo prabilti

Nuo tilto į Šešupę numesta šešiolikmetė marijampolietė užminė policijos pareigūnams sunkią mįslę, nes atsisakė atskleisti įvykio aplinkybes

Pranešimo apie merginą, įmestą į Šešupę, Marijampolės policijos komisariato budėtojai sulaukė sekmadienio vakarą, kai miestą jau gaubė sutemos – likus kelioms minutėms iki 18 valandos. Neprisistačiusi moteris teigė mačiusi, kaip Vilkaviškio gatvėje, ant tilto per Šešupę, jaunuolis sugriebė merginą ir per turėklus numetė į upę. Kai policijos patruliai atskubėjo į pašešupį, esantį vos už 100 metrų nuo komisariato, 1990 metais gimusi Karolina D. jau brido iš šalto vandens.

Atsipirko kraujosruvomis

Šešiolikmetę tuoj pat išsivežė į nelaimės vietą iškviesti greitosios medicinos pagalbos medikai. Nepilnametė iškart buvo paguldyta į Marijampolės ligoninės vaikų reanimacijos skyrių. Tačiau tai padaryta veikiau dėl galimų persišaldymo komplikacijų, nes rimtesnių sužalojimų per apžiūrą nenustatyta – aptikta tik paviršinių daugybinių kraujosruvų ant viso kūno. Vakar mergina iš ligoninės išleista namo. Beje, medikai nustatė, kad per įvykį nepilnametė buvo blaivi – jos kraujyje alkoholio pėdsakų nerasta.

Piktadarys nežinomas

Marijampolės savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Nijolės Popierienės teigimu, nukentėjusi šešiolikmetė auga teigiamai vertinamoje šeimoje. Iki šiol jokių problemų dėl jos elgesio niekam nebuvo kilusių. Tai patvirtino ir mokyklos, kurioje mergaitė mokosi, pedagogai.

Pasak Marijampolės policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininko Skirmanto Andriušio, nukentėjusioji kategoriškai atsisakė kalbėti apie tai, kas nutiko ant tilto ir kodėl ji buvo įmesta į upę. Nepilnametė nesutiko atskleisti ir vaikino tapatybės. Jos nustatyti pareigūnams dar nepavyko. Ieškoma moters, pranešusios apie incidentą policijai.

Prieštaringos versijos

Nors pareigūnai nėra linkę kalbėti apie įvykio versijas, manoma, tai galėjo būti nelaimingas atsitikimas, susijęs su merginos asmeniniu gyvenimu. Pagal kitą versiją galbūt nepilnametei už ką nors buvo keršijama, dėl to ji išsigandusi ir neįvardija nei incidento priežasčių, nei skriaudiko. Tačiau neatmetama galimybė, kad mergaitė yra įbauginta, todėl taip ir elgiasi.

Beje, tai ne pirmas atvejis pastarosiomis dienomis, kai išryškėja Marijampolės jaunimo žiaurumas. Neseniai teismas leido dviem mėnesiams suimti du šešiolikmečius, kurie spalio pabaigoje pačiame miesto centre sunkiai sumušė devyniolikmetį Robertą Žaliauską. Vaikinas nuo patirtų sužalojimų po trijų dienų ligoninėje mirė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.