Keisti padangas – brangi gaišatis

Šaltukas ir sniegas verčia vairuotojus skubėti pakeisti padangas žieminėmis.

Autoservisai ir individualios tokia veikla užsiimančios įmonės šiomis dienomis dirba viršvalandžius ir naudojasi proga uždirbti.

Eilėje – kelias dienas

Suskubti pakeisti padangas privertė ne tik artėjanti lapkričio 10-oji. Laiku pradėti važinėti su žieminėmis padangomis verčia ir baimė paslysti kelyje. Kiekvienas vairuotojas žino, kad, įvykus avarijai, su vasarinėmis padangomis važinėjusiems vairuotojams draudikai nuostolių nekompensuos.

Servisuose eilės pasikeisti padangas skaičiuojamos jau ne valandomis, o dienomis.

Sekmadienį – be darbo

Kad ir kokios būtų eilės, sekmadienį Klaipėdoje dirbančių padangų montavimo ir balansavimo įmonių rasti nepavyko. Bent jau nė vienos jų darbuotojai nesisakė šventadienį dirbsią.

Tiesa, garažuose vyrai keitė padangas išsijuosę, nes tokia proga užsidirbti pasitaiko tik dukart per metus.

Garsiose gerą vardą turinčiose, o tuo pačiu ir brangiau paslaugas teikiančiose įmonėse eilės šiomis dienomis nė kiek ne mažesnės nei garažuose įsikūrusiose įmonėlėse.

Penktadienį vakare „Autoaibės” darbuotojai pažadėjo klientą įrašyti į eilę padangoms pakeisti tik ketvirtadienio, tai yra lapkričio 9 dienos, popietę.

Tiesa, pasiūlius sumokėti dvigubai, patarta atvažiuoti šeštadienį ir pabandyti įsiterpti į gyvą eilę. Tada vietoje 27 litų už sumontuotų padangų pakeitimą tektų sumokėti 35 litus. Tai būtų atlikta oficialiai, sumokant į įmonės kasą.

Įmonėms – pirmumas

Gegučių gatvėje įsikūrusios įmonės „Ratuvis” darbuotojai privačių klientų sakė nenorį rašyti į eilę, nes jie esą nepatikimi. Registruojami tik patikimais laikomi įmonių atstovai.

Daugelyje kitų įmonių į eilę iš anksto nerašoma, tik telefonu patariama atvažiuoti tam tikrą valandą. Daugelis tikino, kad palūkėjus keletą valandų galima sulaukti savo eilės. Tačiau iš tiesų teko laukti ne mažiau nei pusdienį ir dar ilgiau.

Greičiau reikalą galėjo sutvarkyti tie, kam reikėjo tik subalansuoti padangas. Kai kurie vairuotojai, taupydami savo ir kitų laiką, patys nuėmė ratus, tad meistrams liko tik subalansuoti juos ir uždėti.

Daug ilgiau teko laukti tiems, kas neturi komplekto su ratlankiais ir kiekvieną sezoną ant tų pačių montuoja tai žiemines, tai vasarines padangas. Ne viena iš maždaug 30 Klaipėdoje registruotų įmonių šiomis dienomis atsisakė montuoti padangas, nes tai nedaug pelno duodantis, tačiau nemažai laiko gaišinantis darbas.

Jūrininkų prospekto gale įsikūrusios įmonėlės vyrai įsigudrino be eilės aptarnauti tuos, kas žiemines padangas pirko pas juos. Tai siutino kitus eilėje laukusius vairuotojus.

Viliojo nuolaidomis

Dėl kainos iš anksto su meistrais tartis galima, tačiau vis tiek verta turėti šiek tiek daugiau pinigų. Vienas padangų montuotojas, paklaustas apie darbų kainą, atsakė paprastai: „Turėkite šimtinę, tikrai užteks”.

Pernai garaže įsikūrusioje įmonėlėje sumontuotų padangų komplektą buvo galima pasikeisti maždaug už 28 litus, tai šiemet jau kalbama apie vieno rato pakeitimo kainą.

Ji svyruoja priklausomai nuo skersmens ir ratlankių tipo ir siekia nuo 13 iki 20 ir daugiau litų. Padangų montavimas ant lietų ratlankių gerokai brangesnis, nes ant jų svareliai klijuojami. Kaina priklauso ir nuo svarelių kiekio.

„Honderos” atstovas sakė, kad čia meistrai padės ir sumontuoti, ir subalansuoti, ir pakeisti padangas maždaug už 45 ar 60 litų.

Jaunystės gatvėje veikiančios įmonės „Videonas” darbuotojas tikino, kad čia trumpesnės nei kitur eilės ir kainos mažesnės apie 30 procentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.