Geriausią S. Gaidjurgio draugą užgriuvo nemalonumai

Vienas geriausių iki gyvos galvos nuteisto Klaipėdos nusikaltėlių pasaulio autoritetu laikyto Sigito Gaidjurgio draugų įtariamas naktiniame klube sumušęs prestižiškiausios uostamiesčio laikrodžių parduotuvės direktorių. Dėl to jis „įkalintas” Lietuvoje.

Naktį iš spalio 31-osios į lapkričio 1-ąją naktiniame klube „Honolulu” buvo švenčiamas Helovynas. Tarp klube besilinksminusių žmonių buvo ir žinomas verslininkas, laikrodžių parduotuvės „Laimės tiltas” direktorius Romas Gimbutis bei gerai teisėsaugininkams pažįstamas Albertuko pravardę turintis Albertas Lenckus (gim. 1965 m.).

Neoficialiomis žiniomis, linksmybių įkarštyje A. Lenckus priėjo prie gerokai už jį smulkesnio R. Gimbučio ir smogė jam kelis kartus kumščiu į veidą. Konfliktą nutraukė atskubėjusi klubo apsauga.

Redakcijos duomenimis, incidentas įvyko po kelių replikų – neva A. Lenckus pasijuto įžeistas ir trenkė.

R. Gimbutis, po šio įvykio turintis solidžią mėlynę po akimi, ilgai svarstė, ar kreiptis į policiją. Pirminiais duomenimis, jo pareiškimas pateko pas Klaipėdos VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnus. Šie neslėpė džiaugsmo sužinoję, jog įtariamasis yra senas jų pažįstamas A. Lenckus.

Beje, buvo labai pasistengta, kad informaciją apie šį įvykį nepatektų į viešumą. Vakar tiek ONNT vadovai, tiek policininkų darbą kontroliuojantys prokurorai nuo bet kokių komentarų atsisakė.

Redakcijos žiniomis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos sutrikdymo. Šis straipsnis numato galimybę įtariamajam su nukentėjusiuoju susitaikyti.

Tačiau A. Lenckus jaudinasi ne dėl pradėto tyrimo, o jam teisėsaugininkų skirtos kardomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti.

Dėl jos daugiausiai laiko užsienyje, kur turi pagrindinį verslą, praleidžiantis klaipėdietis negali išvykti iš Lietuvos.

Solidaus verslininko įvaizdį kuriantį A. Lenckų uostamiesčio teisėsaugininkai bent anksčiau buvo priskyrę miesto nusikaltėlių pasauliui. Jis buvo ir vienas geriausių iki gyvos galvos nuteisto S. Gaidjurgio draugų.

A. Lenckus pagarsėjo 1999 metų vasarį, kai per jo gimtadienį Palangos viešbutyje „Simris” po kelerių metų paieškos dėl peilio laikymo buvo sulaikytas S. Gaidjurgis. Už tai pastarajam buvo iškelta baudžiamoji byla. Pareigūnai spėja, jog šis gimtadienis, kuriame dalyvavo beveik trisdešimt ne tik Lietuvos nusikalstamo pasaulio veikėjų, buvo tik priedanga pasitarimui dėl kontrabandos gabenimo.

1996 metais A. Lenckus teistas dėl automobilio vagystės, bet išteisintas. 1998 metais jam taikytas Užkardymo įstatymas. Tų pačių metų rudenį jis sulaikytas Vokietijoje, šios šalies policijai įtarus, kad vadovauja tarptautinei nelegalaus alkoholio gamintojų gaujai. Paleistas už 100 000 Vokietijos markių užstatą.

1998 metais A. Lenckui iškelta, o vėliau sustabdyta baudžiamoji byla dėl piktybinio chuliganizmo. 1999 m. kovą byla atnaujinta, paskelbta klaipėdiečio paieška per Interpolą. Tų pačių metų liepą jis sulaikytas Vokietijoje, kai prabangiu automobilius „Audi A8” kirto sieną su Lenkija.

1999-ųjų rugpjūtį Klaipėdos apskrities mokesčių policija A. Lenckui iškėlė baudžiamąją bylą už neteisingų duomenų apie savo pajamas pateikimą – valstybei padaryta 141 tūkstančio litų žala.

2000-aisiais Klaipėdos apylinkės teismas nagrinėjo A. Lenckaus bylą, kurioje jis kaltintas prieš porą metų klube „Nova” kartu su dar trimis asmenimis sumušęs vieną klaipėdietį. Klaipėdietis nuteistas už piktybinį chuliganizmą dvejiems metams laisvės atėmimo. Pritaikius amnestiją, nuo bausmės atlikimo atleistas.

Paskutinį kartą į policijos akiratį A. Lenckus pateko 2001 metais. Už muštynes klube „Indigo” (buvęs „Nova”, dabar „Global”) jis buvo pristatytas į policiją, apklaustas ir paleistas.

A. Lenckus buvo „Novos”, kuri garsėjo nelegaliu narkotikų platinimu, vienas iš savininkų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.