Valdininkų mados: šalin kostiumus ir seksualumą

Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojai vis drąsiau išsineria iš griežtų dalykinių drabužių.

Vienas pirmųjų ledus pralaužė Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas, vieną penktadienį į darbą atėjęs pasipuošęs žydrais džinsais ir ryškiu geltonu megztiniu.

Tądien daugelis jo kolegų valdininkų pirmąkart sužinojo, kad prieš gerą pusmetį priimtu Vyriausybės nutarimu valstybės įstaigų darbuotojams kartą per savaitę leista rengtis laisvalaikio drabužiais.

Eis apsipirkti

„Vakarų ekspresui” vakar pabandžius išsiaiškinti, ar naujoji nuostata populiari Klaipėdos savivaldybėje, ir surengus draugišką reidą, paaiškėjo, kad teisėta galimybė kartą per savaitę darbe nebedevėti konservatyvių apdarų dar tik pradeda pritapti.

Po pietų pertraukos į darbą grįžusio mero pavaduotojo Vidmanto Plečkaičio drabužius vargu ar buvo galima priskirti laisvų ir patogių kategorijai.

Šviesūs marškiniai, kaklaraištis, pilkas dryžuotas švarkas ir rudos kelnės, juodos kojinės ir juodi batai – tai, anot paties V. Plečkaičio, ką jis rado namie ryte, ieškodamas drabužių tamsoje.

„Ką radau, tą ir užsivilkau. Ar tinka spalvos – nežiūrėjau, juk vis tiek tamsoje nieko nesimato. Ir niekas man drabužių nederino”,- prisipažino V. Plečkaitis.

Mero pavaduotojas sako tik neseniai sužinojęs apie galimybę ateiti į darbą apsirengus laisviau, ir ateityje žada penktadieniais eiti dirbti vilkėdamas džinsus: „Aišku, teks apsipirkti, nes iki šiol daugiau dėmesio skyriau švarkams ir kostiuminėms kelnėms. Todėl taip ir atrodau – valdininkiškai pilkas.”

Kas kita – pavyzdį visiems rodantis Urbanistinės plėtros departamento direktorius K. Macijauskas, seniau garsėjęs kaip prabangiausius batus dėvintis valstybės tarnautojas.

Dabar K. Macijauskas – kitoks: vieną penktadienį jis atėjo į darbą apsivilkęs ryškų geltoną megztinį, o vakar pasirodė jau su raudonu.

Tarp kolegų vyrų K. Macijauskas švyti: antai Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus vakar buvo apsivilkęs tradicinį niūrių pilką kostiumą, kaip, beje, ir daugelis kitų tarnautojų, kuriems K. Macijausko šūkis „Penktadieniais į darbą – laisvu stiliumi” neatrodo toks patrauklus.

Mėgsta džinsus

Užsukome ir pas moteris valdininkes.

Koridoriuje sutiktos Socialinio departamento vadovės Nijolės Laužikienės drabužiai, iš tolo atrodę vyriško stiliaus, priėjus arčiau, suspindėjo žaviomis moteriškomis detalėmis.

Juodos veliūro kelnės, stilingas pilkas švarkelis su originaliai įkomponuotomis sagomis, po juo – juoda palaidinė, ant kaklo – perlų vėrinukas.

N. Laužikienė prisipažino itin mėgstanti laisvesnio stiliaus drabužius, todėl originalesnius siuvasi, taip pat dievina įvairius papuošalus, ypač – apyrankes ir žiedus. Poilsio dienomis ji sako skubanti įsliuogti į džinsus – šis rūbas ypač patogus ir namie, nes chalatų ponia Nijolė teigia nemėgstanti.

Ne ką mažiau elegantišką savo darbo kabinete aptikome Švietimo skyriaus vedėją Laimą Prižgintienę. Šviesiaplaukės valstybės tarnautojos drabužiai traukte traukė akį: ilgas rudas sijonas su stilingu odiniu dirželiu, margaspalvė panašių atspalvių palaidinė, skoningas šviesus švarkelis su aplikacijomis.

Netgi būtų sunku patikėti, kad daug smagiau L. Prižgintienė, kaip pati sako, jaučiasi apsimovusi džinsus: „Aš mėgstu sportinę aprangą. O tie dalykiškai romantiški drabužiai man nelabai ir būdingi…”

„Jokių dekoltė”

Mero sekretorė Kristina Čižytė vakar į darbą atėjo apsimovusi mėlynus džinsus ir aptemptą juodą golfą. Regis, legendiniai ryškūs raudoni kostiumėliai iš jos garderobo dingo.

„Taip, turiu tik raudoną puspaltį, o visi kiti ryškūs apdarai išdalinti. Kai sublogau, taisyti drabužius buvo tiesiog per brangu”, – prisipažino mero sekretorė.

Dabar ji juokaudama sako, kad į darbą ateina kaip pridera: „Pažiūrėkit – jokio ryškaus makiažo, jokių dekoltė, jokių masyvių papuošalų. Kaip sakoma, visos mes čia atrodome skoningai ir kukliai, jokio seksualumo nerodom.”

Vyriausioji specialistė Loreta Ragovaja, pasipuošusi alyviniu megztiniu ir dryžuotomis kelnėmis, sakė, kad rinkdamasi naują drabužį, pirmiausia išsiaiškina, ar jis nesiglamžo.

„Štai kelnes turguje nusipirkau už keturiasdešimt litų, o kokios patogios ir praktiškos. Tikrai rekomenduoju”,- sakė L. Ragovaja.

Ryškiausiai atrodančia Savivaldybės tarnautoja vadinama Ūkio dalies vedėja Karina Pašilienė šio titulo yra nusipelniusi. Tiesa, Savivaldybės koridoriuose dėmesį į save ji atkreipia ne pernelyg apnuogintomis kojomis ar ryškiaspalvėmis lūpomis, o subtiliais papuošalais.

K. Pašilienė, paklausta, kiek pinigų per mėnesį išleidžia drabužiams, atsakė, jog nedaug: „Tūkstantį? Baikit. Juk tiek teuždirbu, o dar yra du vaikai… Originaliau stengiuosi atrodyti su fantazija išsirinkdama papuošalus.

Tuo metu Architektūros ir urbanistikos skyriaus darbuotoja Raimonda Kranauskaitė traukė žvilgsnį vos kelius siekiančiu sijonu ir pečius juosiančia skara. Tiesa, ką po ja slepia, specialistė griežtai atsisakė parodyti…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.