Britų paaugliai gąsdina Europą

Tyrimo duomenys rodo, kad Didžiosios Britanijos paaugliai yra vieni blogiausiai besielgiančių Europoje. Visais aspektais – alkoholio, narkotikų vartojimo, smurtavimo ir lytinių santykių – britų paaugliai buvo pirmi arba netoli pirmųjų, teigiama Visuomeninių tyrimų instituto atliktos apklausos rezultatuose, pranešė BBC.

Institutas analizavo kelių tyrimų duomenis, surinktus per kelerius pastaruosius metus.

Mokslininkai mano, kad tokius rezultatus gali lemti šeimos svarbos smukimas britų bendruomenėje.

Palyginti su vokiečių, prancūzų ir italų paaugliais, penkiolikmečiai britai daugiau vartoja alkoholio, dažniau įsivelia į muštynes ir daugiau jų jau yra pradėję lytinį gyvenimą.

Institutas tvirtina, kad britų paaugliai išsiskiria tuo, kaip jie praleidžia savo laisvalaikį.

Anglijoje 45 proc. penkiolikmečių vaikinų dažniausiai vakarus praleidžia su draugais, o Škotijoje taip laisvalaikį leidžiančių vaikinų – net 59 proc. Prancūzijoje tik 17 proc. nepilnamečių vaikinų vakarus leidžia su draugais.

64 proc. britų paauglių nuolat kartu pietauja su tėvais, o Italijoje nuolat su tėvais prie pietų stalo sėda 93 proc. paauglių.

Vienas instituto tyrėjų Nikas Pyrsas (Nick Pearce) teigė, kad tyrimo duomenys rodo, jog „nesuvaldomai auga” paauglių ir suaugusiųjų nesusikalbėjimas. Jis tvirtino, kad paaugliai elgesio normų mokosi vieni iš kitų, o ne iš suaugusiųjų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.