Rūšiuoti atliekas – sudėtinga

Norėdami išmesti atliekas į tam skirtus konteinerius, klaipėdiečiai priversti šių ieškoti visame mieste.

Vitės kvartalo gyventoja skundėsi negalinti rasti vietos stiklo atliekoms išmesti.

„Abu su vyru nutarėme surūšiuoti šiukšles ir išmesti jas į specialius konteinerius. Pradėjome nuo stiklo. Kadangi prie namų tokio konteinerio neturime, sukrovėme stiklą į mašiną ir nuvažiavome ieškoti konteinerių. Atrodo, mes ne vieni tokie susipratę. Konteineriai – pilnutėliai. Sukorėme nemažai kilometrų ir išmetėme visas šiukšles į prie namų esantį”, – pasakojo moteris.

Bendrovės „Vitės valdos” teritorijos priežiūros specialistė Zinaida Šavčiūnas tikino, kad skundų iš gyventojų dėl konteinerių trūkumo nesulaukė.

Pageidavimų pastatyti daugiau konteinerių nuolat gauna bendrovės „Švaros diena” specialistai.

„Problema ta, kad nėra vietos net buitinių atliekų konteineriams. Nėra kur jų pastatyti. Šiaurinėje miesto dalyje kiemai siauri, trukdo medžiai ir automobiliai, todėl privažiuoti sunku. Kiek paprasčiau pietinėje dalyje. Ten mažiau medžių”, – aiškino įmonės paslaugų vykdymo vadovas Antanas Gudelis.

Jis pripažino, kad situacija absurdiška. Gyventojai raginami rūšiuoti šiukšles, tačiau tam nėra galimybių.

„Svarstome galimybę įrengti specialias aikšteles, kad, būtų patogiau privažiuoti ir surinkti atliekas. Praktika rodo, kad pastačius konteinerius į patogesnę vietą, gyventojai šiukšles mes ten, kur jiems arčiau. Retas varginasi paėjėti toliau”, – sakė atliekų surinkimo ir transportavimo įmonės atstovas.

Jis teigė, kad sulaukia gyventojų pretenzijų ir dėl to, kad konteinerius pastato po langais.

A.Gudelio manymu, visada atsiranda nepatenkintų. Į skundus reaguojama visada ir kartu su namų valdų įmone stengiamasi problemą spręsti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Rūšiuoti atliekas – sudėtinga"

  1. piktas

    tokia pat situacija ir kaune…. 🙁

  2. minde

    Pabandykit konteinerinę atliekų surinkimo sistemą pritaikyti didžiųjų prekybos centrų, autotransporto priemonių aikštelėse!!! skatinti gyventojus atvesti rūšiuojamas atliekas įvairia reklama kaip tai daroma United Kindom…….. 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.