Ūkio ministerija apdovanos Lietuvos verslo lyderius

Verslo dienos išvakarėse lapkričio 9 d. Ūkio ministerija dvylikai Lietuvos verslininkų ir vienam užsienio piliečiui įteiks medalius „Už nuopelnus verslui”.

Už indėlio į šalies biudžetą pokytį bus apdovanotas UAB „Intersurgical” generalinis direktorius Sigitas Žvirblis. Už eksporto pokytį medalis bus įteiktas UAB „Agrovet” generaliniam direktoriui Augenijui Gudžiūnui. Nominacijos „Verslo plėtra ir (ar) investicijos užsienyje” medalis bus įteiktas UAB „VP Market” generaliniam direktoriui Gintarui Marcinkevičiui. UAB „Net Frequency” direktoriui Dariui Lebedzinskui bus įteiktas medalis už indėlį į inovacijas ir (ar) aukštąsias technologijas. UAB „Europos telemetrijos servisas” direktorius ir akcininkas Donatas Malinauskas bus apdovanotas kaip jaunasis verslininkas. Iš viso penki nominacijos „Mikro ir mažų įmonių plėtra regionuose” medaliai bus įteikti: R.Kraujučio įmonės „Aras” savininkui Rimantui Kraujučiui, UAB „Logrenta” direktoriui Laurynui Mitkui, UAB „Neptūno vandenys” direktoriui Gintui Petrui, R.Aglinsko IĮ „Vailendas” direktoriui ir savininkui Rolandui Aglinskui, UAB „Vėtrungė” direktorei Tamarai Jurgytei Leonavičienei. Medalis už energetikos plėtrą bus įteiktas AB „EUROCHEM Lifosa” generaliniam direktoriui Jonui Dastikui, už atvykstamojo turizmo skatinimą – UAB „Lithuanian Tours” generaliniam direktoriui Kęstučiui Ambrozaičiui. Medalis bus įteiktas ir Lietuvos Respublikos garbės konsului Suomijoje Auliui Tapio Tinnilai.

Ūkio ministerijos atrankos komisija iš viso įvertino 92 paraiškas medaliams „Už nuopelnus verslui” gauti. Įmonės, asocijuotos verslo struktūros, visuomenės atstovai, pati ministerija galėjo siūlyti, jų nuomone, labiausia šio įvertinimo nusipelniusius asmenis ar įmones.

Šventinio Verslo dienos renginio metu bus įteikti ir 2006 m. nacionaliniai kokybės prizai. Šiemet juos savo įmonių kategorijose laimėjo UAB „YIT Kausta”, UAB „Lauskva” ir UAB „Santechnikos verslas”. Bus pagerbti ir pretendentai į Europos verslininkystės apdovanojimus – geriausiomis verslą skatinančiomis nacionalinėmis iniciatyvomis Ūkio ministerija pripažino Vilniaus miesto savivaldybės administracijos projektą „Globa akademinio jaunimo verslumui ugdyti ir skatinti” ir viešosios įstaigos „Šiaurės miestelio technologijų parkas” projektą „Verslo plano turnyras”. Apdovanojimai bus įteikti ir studentų darbų konkurso laimėtojams.

Nuo 2005 m. Verslo diena švenčiama antrą lapkričio penktadienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.