Čiaudintiems – lova ir badas

Pajutus pirmuosius peršalimo simptomus, numoti ranka nevalia.

Specialistai pataria nepulti ryti tablečių ir pasinaudoti namuose esančiomis gėrybėmis.

Esant darganotam orui, be- siskundžiančiųjų bloga savijauta daugėja lyg grybų po lietaus. Jeigu krečia šaltis, varva nosis, skauda gerklę – tai pirmieji peršalimo simptomai.

Brožynų pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoja Vidmantina Timinskienė ragino neskubėti saujomis gerti cheminių preparatų.

„Pirmasis patarimas – neiti į darbą. Susirgus reikėtų vengti viešumos ir kelias dienas pabūti namie, pagulėti lovoje. Pagerinti savijautą padės daug karštos liepžiedžių, aviečių, svarainių arbatos. Nereikėtų pamiršti česnako. Tai natūrali priemonė, padedanti įveikti virusą”, – vardijo gydytoja.

Pasak specialistės, nuo peršalimo iki gripo – vos vienas žingsnis.

„Skirtumas tik tas, kad gripo simptomai stipriau išreikšti. Be minėtų negalavimų, paprastai skauda akis, maudžia kaulus, karščiuojama kur kas labiau. Tada be stipresnių vaistų išsigydyti nepavyks”, – teigė V.Timinskienė. Ji rekomendavo skiepytis, nes skiepai apsaugo ne tik nuo gripo, bet ir nuo kitų virusinių infekcijų.

Alternatyviosios medicinos žinovė Vilma Lakavičienė patarė išbandyti liaudies rekomenduojamus gydymo receptus.

„Susirgus geriausiai būtų susilaikyti nuo maisto, vieną ar dvi dienas gerti tik žolelių arbatą arba sultis. Tai padeda išvalyti organizmą nuo gleivių, kurios ir sukelia įvairias ligas. Badaujant organizmas išsivalo ir pats kovoja su virusu”, – aiškino specialistė.

Norint išvengti peršalimo ligų patartina nuolat stiprinti imuninę sistemą. Gripo profilaktikai padeda bičių produktai – duonelė, medus, žiedadulkės. Vietoj vaistinėje siūlomų kapsulių reikiamą organizmo mineralų ir vitaminų kiekį padeda grąžinti stiklinė šviežių morkų ir kviečių želmenų sulčių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.