„Atlantas” įveikė čempioną siaučiant audrai

Antradienį Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionate buvo sužaistos trejos iš ankstesnių turų atkeltos rungtynės. Klaipėdos „Atlantas” rungtyniavo namie su jau anksčiau aukso medalius užsitikrinusiais „Kauno” futbolininkais.

ATLANTAS – FBK KAUNAS 2:1 (1:0)

2006 m. spalio 31 d. Klaipėdos miesto centrinis stadionas. 40 žiūrovų. Teisėjai: A. Rubys (Telšiai), J. Lukjančiukas (Šiauliai), G. Uldukis (Kupiškis). Įvarčiai: 42 min. D. Navikas – 1:0, 53 min. M. Karalius – 2:0, 61 min. G. Juška – 2:1.

„Atlantas”: L. Valius, E. Žukauskas (kapitonas), I. Begičius, D. Ramonas, D. Žutautas, J. Mockus, M. Morozovas (nuo 66 min. – D. Žernys), A. Petreikis, D. Navikas, M. Karalius (nuo 81 min. – T. Daniliukas), D. Vraneševičius (nuo 46 min. – R. Žvingilas).

„FBK Kaunas”: M. Hertelendis, K. Gnedojus, A. Sanajevas, T. Kančelskis (kapitonas), G. Juška, D. Charitončikas (nuo 46 min. – L. Pilibaitis), M. Bajrami, A. Kšanavičius (30 min. įspėtas, nuo 67 min. – G. Barevičius), A. Bartkus (nuo 80 min. – I. Erlichas), P. Stinga, E. Pehličius.

Antradienį uostamiestyje pūtė stiprus vėjas. Futbolininkams sąlygas sunkino ir prasta aikštė, kuri priminė šernų išknistą laukymę. Ji tokia tapo po sekmadienį vykusių Vakarų zonos čempionato lemiamų rungtynių tarp „Šilutės” antrosios komandos ir Plikių „Sakuonos”.

„Rudeniški orai Klaipėdoje man yra gerai pažįstami, todėl tokia situacija per daug nesistebiu”, – prieš rungtynes kalbėjo „FBK Kauno” vyriausiasis treneris E. Riabovas, buvęs ilgametis sovietinio „Atlanto” žaidėjas.

„FBK Kauno” komandos strategas prieš susitikimą su „Atlantu” buvo ramus – jo auklėtiniai jau anksčiau buvo užsitikrinę šalies čempionų vardus. Jau ne pirmose rungtynėse E. Riabovas leidžia parungtyniauti mažesnį krūvį pirmenybėse gavusiems futbolininkams. Ne išimtis buvo ir antradienio susitikimas Klaipėdoje – aikštėje pamatėme daug žaidėjų iš „Kauno jėgerių” komandos, kuri neseniai tapo I lygos čempione.

Rungtynes atlantiečiai pradėjo pavėjui. Tačiau stiprus vėjas jų sąjungininkas nebuvo, greičiau – kauniečių priešas. Nereti buvo atvejai, kai „FBK Kauno” vartininko M. Hertelendžio aukšta trajektorija išspirtą kamuolį vėjas pakabindavo ore lyg žvakę arba sugrąžindavo atgal į kauniečių aikštės pusę.

„Atlanto” futbolininkai pirmoje rungtynių pusėje turėjo ryškią persvarą, bet įvartį pelnė tik kėlinio pabaigoje. Kamuolį po D. Vraneševičiaus perdavimo į svečių vartus įmušė D. Navikas. Tai jo septintasis įvartis čempionate.

Tačiau prieš akis dar buvo pilnas nerimo antrasis kėlinys. Juk „Atlantui” po pertraukos teko kovoti ne tik su varžovu, bet ir su vėju. Svečiai po pertraukos suaktyvėjo, tačiau šį jų aktyvumą greitai pristabdė M. Karaliaus įvartis. Jis buvo įmuštas panašiai, kaip ir pirmasis. Tik šįsyk asistentu buvo antrame kėlinyje aikštėje pasirodęs R. Žvingilas.

Ramybę atlantiečių stovykloje sudrumstė 61 min. kauniečio G. Juškos pelnytas įvartis. Šis futbolininkas kelią prie mūsiškių vartų prasiskynė gana lengvai – 2:1.

Tuoj po šio įvarčio M. Karalius vėl galėjo atstatyti dviejų įvarčių persvarą. Tačiau iš baudos aikštelės jis niekieno netrukdomas smūgiavo šalia varžovų vartų.

„Atlanto” futbolininkams pavyko išlaikyti minimalią pervarą iki rungtynių pabaigos. Ši pergalė sužadino viltį atlantiečiams pakilti į ketvirtą vietą.

Pasibaigus rungtynėms „Atlanto” vyriausiasis treneris V. Lekevičius sakė: „Po to, kai praradome galimybę kovoti dėl medalių, nepatekome į LFF taurės varžybų finalą, turime vieną tikslą – užimti ketvirtą vietą. Tiesa, dar neaišku, ką ji duos. Tačiau visvien yra smagiau būti ketvirtiems nei šeštiems.”

Po „Atlanto” ir „FBK Kauno” susitikimo „visažiniai” interneto svetainių lankytojai suskubo šias rungtynes vadinti „parduotomis”, „atiduotomis” ir visaip kitaip. Anot jų, išeitų, kad „Atlantas” neturi teisės arba nėra pajėgus nugalėti „FBK Kauno” ar kitų medalius iškovojusių klubų.

Neprognozuotu rezultatu antradienį pasibaigė rungtynės Kaune, kur susitiko čempionato autsaideris Kėdainių „Nevėžis” ir galingai pastaruoju metu rungtyniaujantis „Vilnius”.

Vilniečiai nuo pralaimėjimo pabėgo tik paskutinę rungtynių minutę. Kėdainiečiai po S. Butkaus (37 min.) ir V. Stankevičiaus (65 min.) įvarčių dusyk pirmavo – 1:0 ir 2:1. 51 min. po A. Laurišo taiklaus smūgio rezultatas buvo 1:1, o galutinį rezultatą (2:2) 90 min. užfiksavo M. Panka.

Po susitikimo abiejų klubų treneriai V. Stankevičius („Nevėžis”) ir I. Švabovičius („Vilnius”), tarsi susitarę kalbėjo, kad jiems lygiosios buvo nenaudingos.

Su jų nuomone nesutikti negalima: „Nevėžis” praleido progą aplenkti „Šilutę”, o „Vilnius” pablogino savo galimybę kovojant dėl ketvirtos vietos.

Kitose antradienio rungtynėse Vilniaus „Vėtra” savo stadione 2:0 (0:0) nugalėjo sidabro medalius šiemet iškovojusius Panevėžio „Ekrano” futbolininkus ir, nepriklausomai nuo likusių susitikimų baigties, užsitikrino trečią vietą.

Prieš tris dienas šios dvi komandos susitiko Panevėžyje ir tada pergalę rezultatu 1:0 iškovojo „Ekranas”.

Šį kartą A. Tarchanovo auklėtiniams pavyko atsirevanšuoti. Pergalę „Vėtrai” atnešė D. Šerno (64 min.) ir S. Kuznecovo (70 min.) pelnyti įvarčiai. Beje, tai buvo jau septynioliktasis S. Kuznecovo įvartis šiame čempionate. Jis tapo rezultatyviausių futbolininkų sąrašo lyderiu.

Po šios dvikovos paaiškėjo visos keturios Lietuvos komandos, kurios kitąmet kovos Europos taurių turnyruose. Šalies čempionas „FBK Kaunas” dalyvaus UEFA Čempionų lygoje, LFF taurės laimėtoja Marijampolės „Sūduva” ir „Ekranas” žais UEFA taurės varžybose, o „Vėtra” varžysis UEFA „Intertoto” turnyre.

Paskutiniuose NFKA A lygos čempionato turuose susitiks: lapkričio 5 d. „Šilutė” – „Atlantas”, „Nevėžis” – „FBK Kaunas”, „Ekranas” – „Sūduva”, „Vėtra” – „Šiauliai”, „Žalgiris” – „Vilnius”; lapkričio 12 d. „Vilnius” – „Atlantas”, „Šilutė” – „Nevėžis”, „Vėtra” – „Žalgiris”, „Sūduva” – „Šiauliai”, „FBK Kaunas” – „Ekranas”. Visų rungtynių pradžia 13 valandą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.