Čempionato lyderiai – Kauno rankininkai

„Granito-Kario” pergalė prieš „VikingMalt” į pirmąją Lietuvos pirmenybių vietą kilstelėjo „Lūšį”

Lietuvos vyrų rankinio aukščiausiosios lygos „Tele 2” čempionate neliko taškų nepraradusių komandų. Be pralaimėjimų žengia tik Kauno „Lūšis”, kol kas praradusi vieną tašką, kai sužaidė lygiosiomis su „HC Vilnius”.

Kauno „Granitas-Karys”, „Lūšis” ir Panevėžio „VikingMalt” įsitvirtino pirmajame trejete, artimiausius persekiotojus lenkdami trimis pergalėmis.

Kauno derbį laimėjo „Lūšis”

Pralaimėjimų sąskaitą sekmadienį atidarė šalies čempionų titulą ginantys Panevėžio „VikingMalt” rankininkai, Kaune, kaip jau skelbėme vakar, 23:24 (11:12) pralaimėję „Granitui-Kariui”.

Kauniečių gretose rezultatyviausiai žaidė penkis įvarčius pelnęs Tomas Kraucevičius bei po 4 pridėję Rolandas Bernatonis ir Mindaugas Tarcijonas.

Panevėžio ekipai daugiau kaip pusę įvarčių – 12 – pelnė buvęs granitietis Aurelijus Sabonis.

„Granitas-Karys” pirmąją nesėkmę patyrė šeštadienį, 24:29 pralaimėję principinę dvikovą kitai Kauno komandai „Lūšiai”.

Nugalėtojams 11 įvarčių pelnė Vaidas Drevinskas, 6 – Aidenas Malašinskas.

„Granito-Kario” komandoje rezultatyviausiai žaidė tie patys rankininkai: M.Tarcijonas įmetė 6, R.Bernatonis – 5, T.Kraucevičius – 4 įvarčius.

„Reikės ieškoti priežasčių, kodėl vieną dieną komanda žaidžia prastai, o kitą – gerai. Gal turėjo įtakos tai, kad prieš tai vieni žaidėjai sirguliavo, kiti buvo patyrę nedidelių traumų. Bet čempionatas dar tik prasideda, jame dar visko bus”, – sakė „Granito-Kario” vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis, neslepiantis, jog komandos tikslas – susigrąžinti pavasarį prarastą Lietuvos rankinio čempionų sostą.

Pergalę lėmė antrasis kėlinys

Kaip ir kasmet, granitiečiai sezono išvakarėse prarado keletą žaidėjų, tačiau į jų vietą atėjo kiti, aišku, jauni ir dar sunkių kovų neužgrūdinti rankininkai.

„Mūsų ekipa vis jaunėja, bet nieko nepadarysi – visi ieško, kur geriau, važiuoja į užsienį, – kalbėjo V.Novickis, jau įpratęs prie kasmet besikeičiančios komandos. – Bet branduolys jau matyti, žaidėjai stengiasi vykdyti trenerių nurodymus, jie paiso komandinio žaidimo reikalavimų. Neturime ryškių žvaigždžių, bet kiekvienas žino, kokį darbą turi atlikti savo pozicijoje. Kai sugebame sujungti individualius sugebėjimus su komandiniais veiksmais, iškart pasijunta teigiamas rezultatas”.

Būtent taip granitiečiai žaidė su Lietuvos čempionų titulą pavasarį iš jų paveržusiais „VikingMalt” rankininkais. Iki pertraukos žaidimas vyko taškas į tašką, tačiau antroje mačo pusėje „Granito-Kario” ekipa sugebėjo perimti iniciatyvą ir įgijo solidžią persvarą – 51-ąją minutę pirmavo 22:17. Vis dėlto po to 7 minučių atkarpą panevėžiečiai laimėjo 5:0 ir, likus žaisti pustrečios minutės, rezultatas tapo lygus – 22:22.

Dramatiškoje dvikovos pabaigoje sėkmė lydėjo aikštės šeimininkus, išplėšusius pergalę 24:23. „VikingMalt” paskutinei atakai turėjo 27 sekundes, tačiau „Granitas-Karys” apgynė savo vartus.

Jaunimo komanda – dar be taškų

Šį sezoną neblogai pradėjusi „Lūšis” 35:24 (15:11) nugalėjo Klaipėdos „Dragūną”. Vienas rezultatyviausių čempionato žaidėjų V.Drevinskas pelnė 12 įvarčių, A.Malašinskas – 10.

Alytaus „Almeida/Marisa” namuose 28:21(11:10) įveikė Kauno „LOSC/Viltį”.

Povilas Babarskas Kauno ekipai pelnė 9 įvarčius.

Vilniaus derbį laimėjo „HC Vilnius”, 31:24 (15:13) nugalėjęs „VPU Šviesą/Savanorį”.

Kiti rezultatai: Varėnos „Ūla” – Šiaulių „Universitetas” 32:24 (14:10), „VikingMalt” – „HC Vilnius” 25:24 (16:11), „Dragūnas” – „Ūla”32:28 (15:13), „Universitetas” -„Almeida/Marisa” 32:23 (14:11).

Lietuvos čempionato lentelė (pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškai):

1. „Lūšis” 7 1 0 15
2. „Granitas-Karys” 7 0 1 14
3. „VikingMalt” 7 0 1 14
4. „HC Vilnius” 4 1 3 9
5. „Ūla” 4 0 4 8
6. „Dragūnas” 4 0 4 8
7. „VPU Šviesa/Sav.” 3 0 5 6
8. „Universitetas” 2 0 6 4
9. „Almeida/Marisa” 1 0 7 2
10. „LOSC/Viltis” 0 0 8 0

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.