„Vilniaus duona“ statys naują kepyklą

Kitais metais Vilniuje bus pradėta statyti nauja „Vilniaus duonos” kepykla. Planuojama, kad restruktūrizavus gamybą, Lietuvos rinkos lyderės „Vilniaus duona” pajėgumai sieks 200 t produkcijos per parą. Įmonės investicijos į restruktūrizacijos procesą viršys 50 mln. litų.

„Kepyklos Vilniuje statyba – tai naujas bendrovės restruktūrizacijos etapas. Į naujas patalpas bus palaipsniui perkeltos logistikos bei gamybos operacijos iš šiuo metu bendrovei priklausančių keturių kepyklų ir logistikos centro Vilniuje. Visa bendrovės veikla bus sukoncentruota dviejose vietose – Vilniuje ir Panevėžyje”, – teigia UAB „Vilniaus duona” generalinė direktorė Rita Ramanauskienė. Pasak jos, šiuo metu vykdomi naujos kepyklos ir logistikos centro projektavimo bei techninio planavimo darbai.

Restruktūrizacijos procesą bendrovė „Vilniaus duona” pradėjo 2002 metais, kai įmonę įsigijo Suomijos bendrovė „Vaasan&Vaasan”, didžiausia kepyklų grupė Suomijoje ir Baltijos regione. 2002-2005 metais į gamybos restruktūrizavimo procesą investuota 24,4 mln. litų.

Siekdama vystyti pramoninės ruginės ir kvietinės duonos gamybą, „Vilniaus duona”

atsisakė daugelio nepagrindinių produktų gamybos bei neefektyvių gamybos padalinių, diegia pažangiausias duonos gamybos technologijas, stato modernias kepimo linijas.

„Kartu su naujos kepyklos statyba, bus tęsiami Panevėžio kepyklos pastato modernizavimo darbai, likusios senos kepimo linijos Panevėžyje pakeistos naujomis. Po rekonstrukcijos Panevėžio kepykla taps viena moderniausių bei antra pagal dydį kepykla Baltijos šalyse po Vilniaus kepyklos. Statomų linijų kiekis priklausys nuo pasirinktų techninių ir technologinių sprendimų bei asortimento. Iš viso į restruktūrizacijos procesą bus investuota virš 50 mln. litų”, – teigia R.Ramanauskienė.

Restruktūrizacija apima ne tik techninius ir technologinius procesus, dalis investicijų skiriama darbuotojų kvalifikacijos kėlimui. „Šiais metais pradėjome įgyvendinti projektą, kurio tikslas – padėti „Vilniaus duonos” darbuotojams prisitaikyti prie struktūrinių pokyčių tiek mūsų bendrovėje, tiek bendrai rinkoje. 2,5 mln. litų vertės projekte iš viso dalyvaus 400 „Vilniaus duonos” darbuotojų, kurie gilins savo žinias vadybos, kalbų ir IT srityse”, – sako bendrovės vadovė.

R. Ramanauskienės teigimu, kitais metais bendrovėje taip pat bus pradėta diegti nauja, integruota su visomis „Vaasan&Vaasan” grupės įmonėmis, verslo valdymo sistema.
Šiuo metu didžiausia ir seniausia kepykla Lietuvoje „Vilniaus duona” užima apie 25% šalies duonos rinkos. Planuojama, kad šiais metais bendrovės pardavimai sieks 75,5 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.