AB „Snaigė” kurs dukterinę bendrovę

Vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamintojos „Snaigė” valdyba pritarė bendrovės struktūrinių pertvarkymų projektui. Bendrovė atskirs savo struktūrinį padalinį – Įrangos ir įrengimų konstravimo gamybos ir montažo gamybinį kompleksą „Siga” – ir jo pagrindu steigs dukterinę bendrovę.

Pasak AB „Snaigė” generalinio direktoriaus Mindaugo Šeštoko, šaldytuvų ir šaldiklių gamybai reikalingas detales gaminantį bendrovės padalinį „Siga” buvo nuspręsta atskirti siekiant pagerinti jo darbo efektyvumą, o kartu ir motininės bendrovės apskaitą. „Juridiškai atskyrę nesusijusį su pagrindine AB „Snaigė” veikla gamybinį kompleksą galėsime išsiaiškinti, ar pastarasis yra ekonomiškai naudingas,” – teigia M.Šeštokas. – „Atskirtojo padalinio pagrindu įkurta bendrovė savo gaminius galės tiekti ne tik AB „Snaigė”, bet ir kitiems naujai surastiems klientams. Tokiu būdu naujoji bendrovė galės labiau išnaudoti turimus resursus, pajėgumus bei galimybes, o kartu – didinti apyvartą ir pelną.”

Gamybinio komplekso „Siga” pagrindu AB „Snaigė” Alytuje steigs naują dukterinę bendrovę – UAB „Almecha”, kuri pradės veikti nuo kitų metų pradžios. Dukterinės bendrovės įstatinis kapitalas bus lygus 30 tūkst. Lt. ir bus padalintas į 30 tūkst. Lt. paprastųjų vardinių vieno lito nominalios vertės akcijų. Visos UAB „Almecha” akcijos nuosavybės teise priklausys AB „Snaigė”. Jos bus apmokamos piniginiais įnašais.

Dukterinės bendrovės UAB „Almecha” įstatinis kapitalas bus didinamas turtiniais įnašais, kuriuos sudarys gamybiniam kompleksui „Siga” priskirtas ilgalaikis kilnojamas turtas, dukterinė bendrovė perims gamybinio komplekso „Siga” turtą, veiklą bei darbuotojus vienu metu. Dukterinės bendrovės darbuotojų darbo užmokestis, atliekamos funkcijos bei kitos darbo sąlygos išliks tokios pačios kaip ir AB „Snaigė”. Darbuotojų darbo stažas dukterinėje bendrovėje skaičiuosis nuo jų darbo santykių pradžios AB „Snaigė”.

AB „Snaigė” neaudituotais konsoliduotais duomenimis per š.m. III ketvirtį pasiekė 121,9 mln. Lt apyvartą ir uždirbo 1,8 mln. Lt. konsoliduoto grynojo pelno. Neaudituotais konsoliduotais duomenimis bendrovė per š.m. devynis mėnesius pasiekė 251,6 mln. Lt. apyvartą ir uždirbo 3,1 mln. Lt konsoliduoto pelno prieš mokesčius bei 800 tūkst. konsoliduoto grynojo pelno. Tuo tarpu per praėjusių metų atitinkamą laikotarpį AB „Snaigė” buvo pasiekusi 279,4 mln. Lt. apyvartą ir buvo uždirbusi 25,7 mln. Lt konsoliduoto pelno prieš mokesčius bei 19,8 mln. Lt. konsoliduoto grynojo pelno.

Šiais metais AB „Snaigė” planuoja gauti 351,4 mln. Lt konsoliduotų pajamų ir uždirbti apie 4 mln. Lt pelno prieš mokesčius.

AB „Snaigė” akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.