Klaipėdoje – tatuiruočių konvencija

Uostamiesčio tatuiruočių meistrai nesėdi rankų sudėję ir gruodžio 1-2 dienomis ketina surengti Memelio tatuiruočių konvenciją. „Pasaulyje kiekvieną savaitę kas nors daroma, o čia – apmirę. Norim veikti ir supažindinti kuo daugiau žmonių su šiuo amatu”, – sako idėjos autoriai.

Organizatoriai – žinomi uostamiesčio tatuiruotojai Timūras ir Danis – dvi dienas vyksiančią konvenciją planuoja rengti Klaipėdos dailės parodų rūmuose.

„Viskas suderinta, dalyvių skaičius irgi jau maždaug aiškus – per 10 profesionalių meistrų iš Klaipėdos, Kauno, Vilniaus, Telšių, Panevėžio ir Šiaulių. Galbūt jie atsiveš savo modelius su jau padarytom „tatu”, taip pat darys jas renginio metu. Planuojame tokią atrakciją, kai iš karto keli meistrai pieš ant vienos didelės drobės, – pasakojo Timūras.

– Prieš dvejus metus Vilniuje vykusioje tatuiruočių konvencijoje, kurioje būta dalyvių ir iš Latvijos, vienam norinčiajam buvo padarytos iš karto dvi skirtingos dviejų meistrų tatuiruotės, o mūsų renginyje bus dar įdomiau – vieną tatuiruotę darys du meistrai.”

Žadama, jog tie, kurie pasipuoš tatuiruotėmis renginio metu, galės dalyvauti geriausios dienos tatuiruotės konkurse, bus įteikti dalyvavimo diplomai. Visi atėjusieji su išskirtinėmis tatuiruotėmis taip pat bus įvertinti.

„Pagrindinis Memelio tatuiruočių konvencijos tikslas – pabendrauti patiems meistrams, kadangi jau seniai matėmės, o besidomintys šiuo amatu lankytojai galės pavartyti mūsų fotoalbumus, katalogus su tatuiruotėmis ar netgi jų pasidaryti. Tai nereiškia, jog siekiame, kad kuo daugiau žmonių tatuiruotųsi, bet, kad ir kaip ten būtų, mes vis tiek esam ir mus reikia pakęsti, – juokiasi Timūras. – Juk tai vienas seniausių kūno puošimo būdų, žmogaus, jo emocijų išraiškos forma.”

Renginio sėkmės organizatorius nesiėmė prognozuoti, tačiau yra įsitikinęs, kad tai sudomins nemažai žmonių. „Šį kartą norim sukviesti dalyvauti tik savo žmones, kuriuos pažįstam ir kurie daro geros kokybės tatuiruotes, žiūrėsim, kiek darbo turės meistrai, ar bus įdomu lankytojams. O jau kitąmet yra planų rengti didesnę konvenciją bei kviestis meistrų iš kitų Europos šalių. Tad dabar tebus bandymas, repeticija kitų metų renginiui, – sakė Timūras. – Aš pats daug keliavau, mačiau nemažai konvencijų Danijoje, Vokietijoje, ir, tikiuosi, padarysim ne blogiau.”

Beje, mūsų šalies tatuiruotojai jau turi ir savo – Lietuvos profesionalių tatuiravimo meistrų – asociaciją, kuri įkurta šių metų kovo mėnesį ir įregistruota Kaune. Kol kas ji vienija 3 narius. „Manau, ateityje pažymėjimas, jog esi asociacijos narys, liudys, kad dirbi gerai, ir klientams tai bus dar vienas pliusas renkantis meistrą”, – įsitikinęs Timūras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.