Bartezai prakalbo apie karjeros pabaigą

Gyvenime apstu atvejų, kai sportininkai vienaip ar kitaip yra pravardžiuojami. Pravardės jiems yra lipdomos dėl įvairių priežasčių, tačiau dažniausiai – dėl panašumo į tapatinamą žmogų.

Futbolo visuomenė gerai pažįsta Prancūzijos vartininką Fabjeną Bartezą. Jis su savo šalies rinktine tapo pasaulio ir Europos čempionu, su Marselio „Olympique” klubu laimėjo Čempionų lygos varžybas, po kelis kartus buvo Anglijos ir Prancūzijos čempionu. Šį mėnesį futbolo garsenybė paskelbė apie sportinės karjeros pabaigą.

Turi ir Klaipėda savąjį Bartezą, taip pat verdantį futbolo katile. Bartezu yra pravardžiuojamas „Atlanto” klube masažuotoju dirbantis Bronius Kilinskas, kuris išties yra labai panašus į garsųjį vartininką.

Pravardė prilipo Ispanijoje

Tikrąjį ir klaipėdietiškąjį bartezus skiria gana didelis metų skirtumas. Prancūzui birželį sukako 35-eri, o B. Kilinskas praėjusį šeštadienį atšventė savo penkiasdešimt aštuntą gimtadienį.

B. Kilinskas sako, kad jam pravardę priklijavo ispanai: „2001 metais su „Atlantu” viešėjome Ispanijoje. Oro uosto darbuotojai ėmė klausinėti, iš kur mes būsime. Kai pasakėme, kad esame futbolininkai, nugirdome pašnekesį – „Taigi čia Bartezas, kaip tu galėjai nepažinti…”

Bartezus sieja sportas

B. Kilinskas nuo pat vaikystės pamėgo sportą. „Net negalėčiau pasakyti, kokia sporto šaka neužsiiminėjau”, – sako Bronius.

Lengvoji atletika, futbolas, tinklinis, boksas, atletinė gimnastika – tai buvo tos sporto šakos, kurios leido B. Kilinskui tapti fiziškai galingu žmogumi. Ne šiaip sau jis sovietmečiu buvo pakviestas tarnauti į sporto dalinį Chabarovske. Bronius prisipažįsta, kad tarnybos pradžioje prie skersinio prisitraukdavo apie 14 kartų, o išvykdamas į namus – šį skaičių padvigubino.

Turėjo B. Kilinskas ir daugiau pomėgių. Jis dalyvaudavo motokroso varžybose, buvo daugkartinis miesto automobilių figūrinio vairavimo čempionas.

Bartezas iš Prancūzijos klaipėdietiškąjį Bartezą, be abejonės, lenkia sportiniais pasiekimais, bet meile sportui – tikrai ne.

Mokėsi net pas raganą

Masažuotoju „Atlante” B. Kilinskas dirba penkerius metus. Jį iš Broniaus Vyšniausko sunkiaatlečių kalvės paviliojo tuometis atlantiečių gydytojas Sigitas Uselis.

B. Kilinskas sako, kad prieš trisdešimt metų jis masažuotoju tapo per „prievartą”. „Gimusiai dukrai buvo reikalingas masažas, o samdyti patyrusį specialistą buvo per brangu. Todėl ėmiau mokytis masažavimo subtilybių”, – pirmuosius žingsnius prisimena „Atlanto” masažuotojas.

Dabar B. Kilinskas save laiko kvalifikuotu masažuotoju. Nors prisipažįsta, kad tobulėjimui ribų nėra. Jis domisi įvairiais masažų būdais. Bronius sakė, jog žinių sėmėsi ir pas žinomą taškinio masažo specialistą Arūną Jonuškį, ir net pas vyriausiąja Lietuvos ragana tituluojamą Viliją Lobačiovienę.

Daugiavaikis tėvas

Turtingas yra B. Kilinsko šeimyninis gyvenimas. Jis su pirmąja žmona Danute užgyveno dukrą Aušrą, turi dvi anūkes Santą ir Nedą.

Broniaus ir Danutės keliai išsiskyrė prieš dvidešimt metų. Anot „Atlanto” masažuotojo, nesutapo jų požiūris į lytinį gyvenimą, šeimą.

Jau šešerius metus B. Kilinskas turi kitą gyvenimo draugę Aistę. Beje, ji yra gimusi taip pat 1971 m. birželio mėnesį, kaip ir Fabjenas Bartezas. Tai dar viena dviejų Bartezų sąsaja.

Aistė Broniui pagimdė tris atžalas: du sūnus – ketverių su puse metukų Ariną ir trimetį Eiviną, bei dukrelę Gaivilę, kuriai kovo aštuntąją sukaks dveji metukai.

Daugiavaikis tėvas neslepia, jog galvoja apie pasitraukimą iš „Atlanto”. Atlantiečių masažuotojas dar dirba ir Gelbėjimo stotyje naru. Šeimyniniai rūpesčiai B. Kilinską verčia ieškoti vieno gerai apmokamo darbo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.