Tarptautiniam turizmui mariose trūksta tik Maskvos palaiminimo

Nuo 2007 metų laivybos sezono pradžios, tikimasi, turistai jau turės galimybę Kuršių mariomis plaukti į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį.

Lietuvos Respublikos generalinio konsulato Kaliningrade ekonomikos atašė Donatas Butkus teigė, jog Lietuva yra pasiruošusi pasirašyti susitarimą, tačiau, nepaisydama Kaliningrado vyriausybės norų, federalinė Rusijos valdžia tai padaryti delsia.

Pasak D. Butkaus, Kaliningradas turistams gali pasiūlyti kokybišką kultūrinę ir turistinę programą.

Projekto „Marių turas” įgyvendintojams Lietuvos Užsienio reikalų ministerija žadėjo, jog jau kitos savaitės pradžioje gali būti pasirašytas susitarimas su Rusija dėl leidimo plaukti laivams su Lietuvos vėliava į šios valstybės teritorinius vandenis. Be to, sprendžiami klausimai dėl turistų sienos kirtimo.

Pagal šį projektą bus įsteigtas naujas vidaus vandenų kurortinio transporto turistinis maršrutas Klaipėda-Juodkrantė-Nida-Kaliningradas (Rybačis).

„Marių turo” operatorė – UAB „Jukunda Mare” – turistus plukdys laivu „Mecklenburg”, iki Kaliningrado sienos mariomis plaukusiu jau ir praėjusiais metais. Šiemet jau atlikti 9 kruiziniai reisai, iš viso jų suplanuota 30.

Vieno iš projektų partnerių – VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė sakė, jog nemažai vietos ir užsienio verslininkų domisi šiuo maršrutu, tačiau juos atbaido tai, jog nėra infrastruktūros. Pavyzdžiui, vieno austrų laivo savininkai dėl šios priežasties atsisakė planų pradėti reisus šiuo maršrutu.

Vakar projektas „Marių turas” buvo pristatytas visuomenei. Pagrindiniai jo iniciatoriai yra Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Finansavimas projektui gautas pagal Europos sąjungos INTERREG IIIA programą – ekonominiam ir socialiniam bendradarbiavimui tarp kaimyninių šalių pasienio regionų vystyti. Projekto įgyvendinimas užtruks nuo šių metų birželio iki 2007 metų gruodžio mėnesio. Bendra jo vertė siekia beveik 0,5 milijono litų, iš ES gauta 370 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.