Dviratininkai neleis kirsti A.Vaitkaus galvos

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), šalies Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) bei Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) siekia Klaipėdos dviračių trenerio Algirdo Vaitkaus galvos – nušalinti jį nuo Lietuvos dviračių sporto reikalų. Jei Vilniaus ir Klaipėdos pozicijos nepasikeis – Pekino olimpinėse žaidynėse mūsų šalis gali neturėti vyrų dviratininkų komandos.

N.Dumbausko ranka

Minėtųjų sostinės sporto organizacijų funkcionieriai, už kurių nugarų stovi garsusis Klaipėdos dviračių sporto tėvas Narsutis Dumbauskas, naujuoju šalies vyrų treko rinktinės vyriausiuoju treneriu paskyrė Edmundą Pesecką.

Beje, su Klaipėda atsisveikindamas N.Dumbauskas buvo pasakęs, kad klaipėdiečiai pajaus jo „meilę”.

Tačiau visi pajėgiausi Lietuvos dviratininkai nori, kad ir toliau juos treniruotų žinomas praeity dviratininkas A.Vaitkus.

Dėl visa ugnimi įsiplieskusio konflikto jau kenčia Klaipėdoje savo sportinę formą keliantys dviratininkai profesionalai. Vilnius mūsų mieste įkurtam Dviračių techniniam centrui nebeskiria lėšų.

Šalies rinktinės nariai nebegauna gana solidžios olimpinės stipendijos. Tiesa, jei dviratininkai sutiktų treniruotis su E.Pesecku, jie jas gautų.

Lapkričio mėnesį Australijoje vyks pasaulio dviračių treko čempionato pirmasis (iš keturių) etapas, kuriame dalyvaujantys dviratininkai pradės rinkti taškus, kad patektų į olimpines žaidynes.

Dėl nesantaikos į Žaliąjį žemyną iš Lietuvos niekas nevyks.

Apsilankė vadovai

Trečiadienį Klaipėdos treke apsilankę miesto Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis ir Klaipėdos sporto centro direktorius Rimantas Vitkus dar kartą norėjo įsitikinti, ar dviratininkai kovoje prieš Vilniaus diktatą ir toliau bus vieningi it kumštis, ar nebeverta vykti į departamentą ir kovoti už tai, kad Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu vėl būtų A.Vaitkus.

Susitikti su miesto sporto vadovais susirinko bemaž visa šalies rinktinė: Tomas Vaitkus, Linas Balčiūnas, Raimondas Vilčinskas, Gediminas Bagdonas, Algis Mockus, Marius Bernatonis, Simas Kondrotas, Aidas Kruopis, Egidijus Juodvalkis. Kartu su jais buvo ir artimiausiu laiku į rinktinę pasibelsiantis Ramūnas Navardauskas.

Trūko tik panevėžiečio Ignato Konovalovo.

Susirinkime dalyvavęs miesto tarybos narys Valdemaras Anužis pastebėjo: „Dviratininkai, galintys atstovauti Lietuvai Pekino olimpinėse žaidynėse, yra čia. Visa rinktinė – Klaipėdos „Helios sport” klube”.

Vis tiek ruošiasi

Nepaisydami nežinomybės, Klaipėdos dviratininkai iki lapkričio 11-osios stovyklaus treke: bėgios krosus, kaups jėgas treniruoklių salėje, važinės miške. Savaitę atsipūtę, nuo lapkričio 19 dienos pradės stovyklą Ispanijoje.

Rado priežastį

R.Vitkus pripažino, kad šiandien yra įstrigę Lietuvos treko rinktinės formavimo reikalai. „Nėra šiltų santykių su varomąją jėga – Lietuvos dviračių sporto federacija”, – sakė direktorius.

KKSD, LTOK ir LDSF nepatinka jiems nesilankstantis A.Vaitkus. Radę priežastį – neva ne laiku ir ne pagal formą atsiskaitė už 55 tūkstančius litų – šių sporto struktūrų įvairaus plauko biurokratai kryžiumi gulė, kad tik A.Vaitkaus neliktų dviračių sporte.

V.Anužis mano, kad tai buvo tik proga, kaip funkcionieriams atsikratyti jiems nepadlaižiaujančio specialisto: „Kokie gali būti priekaištai dėl 55 tūkstančių? Turėtų jie paklausti, kaip su tokia menka suma pavyko pasiekti tokių aukštų rezultatų. Ir dar atsiprašyti”.

Tarybos narys, kalbėdamas apie A.Vaitkų, pabrėžė, kad jei ne jis – mes čia treke nebesėdėtume: „Klaipėdoje dviračių sportas jau buvo miręs. Jei ne Algirdas, ir treko, ir aukšto lygio dviratininkų nebūtų”.

Nesuprantama pozicija

A.Vaitkus traukė pečiais, kalbėdamas apie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto poziciją: „Ar jam nereikia dviračių rinktinės, kuri kovotų ne dėl vieno, o dėl penkių medalių komplekto”.

Keista, kai profesionaliems sportininkams primetamas treneris. „Tegul kas nurodo Aleknai, su kuo jis turi treniruotis, – sakė A.Vaitkus, – tai garsusis disko metikas pasiųstų juos toli toli, o mums bruka fukcionieriams pasimaloninti trenerį”.

Negins garbės

Jei ir toliau Vilnius laikysis savo pozicijos, šalies garbės negins ir geriausias Lietuvos dviratininkas Tomas Vaitkus. „Iki šiol aukodavausi dėl Lietuvos, – sakė jis. – Pelningas lenktynes iškeisdavau į stovyklas šalies rinktinėje, varžybas, kuriose dalyvaudavo Lietuvos komanda”.

KKSD, LTOK ir LDSF nesnaudžia – laukia, gal pasiduos Klaipėdos tvirtovė. E.Peseckas skambina dviratininkams asmeniškai ir gundo, vilioja Klaipėdą iškeisti į Vilnių. Tuomet jie ir pinigais būtų apipilti, ir turėtų, ko geistų.

Tačiau Vilniui išardyti iki šiol Klaipėdos komandos nepavyko. Susirinkę dviratininkai dar kartą patvirtino, kad jie buvo ir liks ištikimi A.Vaitkui.

Klubas padės

Nužvelgęs gražų dviratininkų būrį, „Helios sport” klubo prezidentas Artūras Gedgaudas pasidžiaugė, kad sportininkų akyse mato ryžtą: „Jūsų akyse matau norą daryti tai, ką jūs geriausiai sugebate, o mes iš savo pusės darom ir darysime viską, kad jums būtų sudarytos visos sąlygos treniruotis ir kelti meistriškumą”.

Negana to, Vilniaus funkcionieriai neleidžia klaipėdiečiams įregistruoti profesionalią komandą. „Jei per šią savaitę nepajudės reikalai, – sakė vienas iš trenerių Artūras Trumpauskas, – būsime priversti ją įregistruoti Belgijoje arba Prancūzijoje. Lietuvai nuo to garbės nebus”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Dviratininkai neleis kirsti A.Vaitkaus galvos"

  1. Gintautas

    Brolyciai tik N.Dumbauskas gali taip elgtis.Jeigu kiti sekmingai ka tai daro butinai reikia isardyti.Reikia pasikasti po kitu pamatais ir svetimomis rankomis juos isgriauti.Valio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.