Spūstims mažinti trūksta pareigūnų

Kol vilniečiai ieško išeičių automobilių spūstims mažinti, klaipėdiečiai skundžiasi neturį tiek pajėgų, kad piko metu pareigūnai galėtų reguliuoti eismą.

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad rytais pakeliui į darbą spūstyse tenka sugaišti nemažai laiko, tačiau iki šiol reguliuojantys eismą pareigūnai dažniau pastebėti tik prie Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos.

Žmonių nuomone, pareigūnai, užtuot rinkę baudas pakelėse, galėtų reguliuoti eismą sankryžose, kur būna didesnės transporto priemonių spūstys.

Pasak Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros skyriaus vadovo Sauliaus Švėgždos, pareigūnai į sankryžas nukreipiami tuomet, jei nėra kitų iškvietimų.

Kiek konkrečiai jų kas rytą reguliuoja eismą, priklauso nuo situacijos. Ryte, per piko valandas, iš viso dirba keturi skirtingas teritorijas pasidalinę ekipažai. Jei sulaukiama signalų, kad didesnės spūstys susidaro kurioje nors miesto vietoje, ten ir siunčiamas patrulis.

Pasak viršininko, dažnesnės jų darbo vietos – prie vadinamojo Baltijos žiedo, Šilutės plente, Minijos ir Tilžės gatvėse.

S. Švėgždos teigimu, vairuotojai sankryžose budinčių pareigūnų pasigenda dėl to, kad jų nėra tiek daug, kiek galbūt reikėtų.

Šią savaitę Vilniaus miesto gatvėse, sankryžose, pėsčiųjų perėjose, kuriose yra didžiausios transporto priemonių spūstys, eksperimento tvarka reguliuoja policijos pareigūnai.

„Budėti sankryžose ir gatvėse – taip, tai policijos pareigūnų pareiga, bet ne reguliuoti eismą”, – Vilniaus miesto VPK Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Gintautas Vasylius „Vakarų ekspresui” paaiškino, kodėl tai vadinama eksperimentu.

Sostinės VPK kartu su Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba tokios spūsčių mažinimo akcijos ėmėsi po to, kai buvo atlikta eismo sostinėje intensyvumo analizės.

Ar veiksminga reguliuoti eismą rytinio piko metu, anot vilniečių, paaiškės lapkričio pabaigoje, apibendrinus akcijos rezultatus.

„Pasižiūrėsime – jei pasiteisins vilniečių praktika, gal ir mes paseksime jų pavyzdžiu”, – sakė S. Švėgžda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.