Sostinės meras tapo “Girstučio” advokatu

Kaune planuojamas įrengti tarptautinius standartus atitinkantis plaukimo centras – dvimiesčio vizijos dalis

Dar praėjusio mėnesio pabaigoje Kauno savivaldybė apskundė Ūkio ministerijai Lietuvos verslo paramos agentūros sprendimą, eliminuoti „Girstučio” sporto kompleksą iš ES lėšų dalybų. Šią savaitę kauniečiai sulaukė Vilniaus mero Artūro Zuoko paramos.

„Dvimiesčio vardu norėčiau atkreipti Vyriausybės dėmesį, kad būtina Kaune kuo greičiau įrengti modernų, tarptautinėms plaukimo varžyboms tinkamą baseiną”, – teigė A.Zuokas.

Konkuruoja su teniso kortais

Viešosios įstaigos „Girstučio sporto ir kultūros centras” direktorius Mindaugas Skvarnavičius vakar teigė dar neprarandantis vilties, jog Ūkio ministerija panaikins nepalankų Lietuvos verslo paramos agentūros sprendimą. „Kol kas negavome jokio atsakymo, nors skundas išsiųstas dar rugsėjo pabaigoje”, – teigė direktorius.

M.Skvarnavičius patvirtino „Kauno dienos” prieš keletą savaičių paskelbtą informaciją, jog „Girstutis” konkuruoja” su Vilniuje planuojamais statyti teniso aikštynais.

„Prieš dvi savaites mums buvo pasakyta, kad paramos gali tikėtis tik vienas iš šių projektų. Kiek teko girdėti, Vilniuje labiau proteguojami aikštynai. Tai būtų neteisinga. Europos ir pasaulio arenose nemažų pergalių pasiekę plaukikai neturi normalios, tarptautinius standartus atitinkančios bazės. Nenoriu įžeisti tenisininkų, tačiau jų lygis kol kas gana mėgėjiškas”, – tvirtino M.Skvarnavičius.

Jis pasidžiaugė, kad į „Girstučio” problemas dėmesį atkreipė ir sostinės meras. „Gal tai padės apsispręsti Ūkio ministerijos atstovams”, – svarstė viešosios įstaigos vadovas.

Sportinė dalis nenukentės

Savivaldybės atstovai vakar susitiko su „Girstučio” techninį projektą rengiančiais bendrovės „Miestprojektas” architektais. Pagal sutartį, projektas turėtų būti baigtas rengti iki lapkričio vidurio, tačiau projektuotojams iškilo papildomų rūpesčių.

Posėdyje ypač daug dėmesio skirta pramoginei komplekso daliai, kuri būtų įrengiama už privačių investuotojų lėšas. Projektuotojų teigimu, jų veiksmus riboja esamų patalpų plotas. Pramogų parkų lieka ne tokia jau didelė dalis.

Vakar kalbėta, kad pramogoms būtų galima išnaudoti ir 25 metrų ilgio apšilimo baseiną, kuris sportininkams reikalingas tik varžybų metu. Per metus „Girstutyje” jų vyktų vos apie 10.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Robertas Stanionis paneigė pasigirdusias kalbas, kad dėl ploto stygiaus gali nukentėti sportinė komplekso dalis.

„Nieko panašaus. Mes tik diskutuojame, kaip geriau išnaudoti apšilimo baseiną”, – tikino jis.

Privačių investuotojų paieškos nepradėtos

Prieš ketverius metus Kauno miesto taryba iš „Ūkio banko” įsigijo apleistą „Girstučio” kompleksą. Per aštuonerius metus už šį objektą įsipareigota sumokėti apie 9 milijonus litų.

Savivaldybė sportinės dalies rekonstrukcijai yra numačiusi skirti 5 milijonus litų. Dar 17 milijonų siekiama gauti iš ES fondų. Kol kas nėra apskaičiuota, kiek teks investuoti į pramoginę komplekso dalį. Tai turėtų padaryti privatūs investuotojai, kurių kol kas dar nepradėta ieškoti. Iki šiol dažnai būdavo kalbama, kad „Girstutyje” bus įrengtas didžiulis vandens atrakcionų parkas.

„Būkime realistais, tai nebus labai didelis objektas. Jo negalima lyginti su Druskininkų ar kitų miestų”, – pripažino R.Stanionis.

„Miestprojekto” specialistai užsiminė, kad pritaikyti seną pastatą vandens atrakcionų parkui kur kas sunkiau, nei pastatyti naują.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.