Beliko trys savaitės iki vienos didžiausių vyno švenčių pasaulyje

„Le Beaujolais Nouveau est arrivè!” (Naujasis Božolė atvyko!) – lygiai po trijų savaičių, t.y. trečiąjį lapkričio ketvirtadienį, šis šūkis skambės visame pasaulyje. Ne išimtis ir Klaipėda, kur vyninė „Petit Marseille” kvies visus ragauti naujojo šių metų derliaus „Božolė” vyno.

Šis vynas yra ragaujamas norint įvertinti šių metų derlių, tačiau dėl savo jaunumo ir paprastumo dažniausiai jis tiesiog geriamas. Kalbant būtent apie „Božolė” itin tinka posakis: „Svaigus kaip jaunas vynas”, – viena kita padauginta jo taurė išties netrunka apsukti galvą. Prancūziška muzika, šurmulys, daug nepažįstamų, bet kartu ir labai artimų tą vakarą vyno draugų – visa tai išties svaigina. Gali nemėgti vyno, tačiau šiai šventei abejingas neliksi…

Bet kol dar liko truputis laiko iki naujojo „Božolė”, savo patirtį vyno srityje jūs galite praplėsti lankydamiesi „Vakaruose su Someljė”, kuriuos organizuoja vyninė „Petit Marseille”. Kiekvieną ketvirtadienio vakarą čia jūs galėsite sužinoti kažką naujo ir įdomaus apie vyną bei jo derinimą su maistu. Kiekvieną ketvirtadienį bus galima paragauti skirtingų vynų iš skirtingų vynuogių. Šiandien siūlome artimiau susipažinti su vienais populiariausių – „Riesling” vynais.

Vakaro Someljė – šių metų Lietuvos Someljė čempionato nugalėtojas Dainius Vasiliauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.