Iš Baltarusijos cigaretes kontrabandininkai tvenkiniu atplukdė į pasieniečių pasalą

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai iš Baltarusijos tvenkiniu cigaretes plukdžiusius kontrabandininkus tramdė fizine jėga ir šūviais.

Antradienį vakare VSAT Varėnos rinktinės operatyvininkai surengė pasalą ties Šalčininkų rajono Purvėnų kaimu, prie to paties pavadinimo tvenkinio.

Juo eina Lietuvos ir Baltarusijos valstybės siena.

Jau sutemus pasieniečiai išgirdo, kaip Baltarusijos krante pučiama, kaip tuomet įtarta, guminė valtis. Išgirdę vandeniu pliukšinčių irklų garsus, per naktinio matymo prietaisus VSAT pareigūnai išvydo ir patį pažeidėją.

Tvenkiniu Lietuvos kranto link artėjo vieno žmogaus irkluojama valtis, prikrauta dėžių.

Pasieniečiai fiksavo, kaip Lietuvos krantą pasiekęs asmuo išlipo į sausumą, apsidairė ir nieko įtartino nepastebėjęs ėmė lūkuriuoti.

Netrukus tvenkinio link vedančiame vietiniame keliuke pastebėtas lėtai be šviesų važiuojantis automobilis. Prieš jį dairydamasis žingsniavo žmogus, manoma, rodantis kelią visiškoje tamsoje judančiai transporto priemonei.

Vedliui automobilį atlydėjus prie tvenkinio pakrantės, jo vairuotojas, pėsčiomis ėjęs asmuo ir dėžes atplukdęs pažeidėjas ėmė jas krauti į mašiną.

Tuomet pasaloje tykoję pasieniečiai ėmėsi sulaikymo veiksmų, savo netikėtu pasirodymu gerokai įvarydami baimės besidarbuojantiems kontrabandininkams. Du iš jų šoko į tvenkinį, trečias bandė įsikepurnėti į automobilį, tačiau tuoj pat buvo jėga ištrauktas iš salono, paguldytas ant žemės ir surakintas antrankiais.

Stabdydamas į tvenkinį puolusius kontrabandininkus Varėnos rinktinės operatyvininkas pareikalavo jų sustoti.

Vieną bėglį pareigūnai nutvėrė iki kelių įbridusį į vandenį. Antrasis, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, buvo krovinį atplukdęs baltarusis, jau buvo spėjęs nuplaukti kelis metrus. Jis pareigūnų reikalavimams pakluso tik tada, kaip operatyvininkas iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į orą.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra Lietuvos piliečiai 33 – erių ir 34 erių Šalčininkų rajono gyventojai bei 21 – erių baltarusis.

Gumine irkline valtimi baltarusis iš viso sugebėjo plukdyti 20 dėžių. Į automobilį „Ford Scorpio” įtariamieji jau buvo sukrovę 5 dėžes su užrašais „Saint George”, kuriose buvo rusiškos cigaretės „Prima Serebriannaja Lights”. 15 dėžių cigarečių po sulaikymo dar buvo likusios buvo valtyje.

Iš viso rasta 9 tūkstančiai 920 rusiškais akcizo mokesčio ženklais paženklintų cigarečių pakelių.

Sulaikytąją trijulę pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę. Valtis, automobilis ir rūkalai laikinai saugomi Varėnos rinktinės Purvėnų užkardoje.

Šio VSAT padalinio pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.