A. Rimiškis – prieš muzikinį „parazitavimą”

Andrius Rimiškis siekia dar vienu žingsniu patvirtinti įgytą populiaraus atlikėjo statusą. Prasidėjus antrajam realybės „Kelias į žvaigždes”, pirmojo nugalėtojas išleido albumą „Gyvenimo meilė” – antrąjį savo diską per šiuos metus, kuri sudaro vien lietuviškų autorių kūriniai.

Andriau, antrasis albumas – didesnis populiarumo ir profesionalumo išbandymas, negu debiutinis. Ar tau asmeniškai tavo naujasis darbas atrodo brandesnis, įdomesnis, negu pirmasis?

Be abejo. Jau vien dėl to, kad jį sudaro ne „koveriai”, o tik lietuviškų autorių kūriniai. Keturiomis dainomis mano repertuarą papildė Raigardas Tautkus, parašęs ir muziką, ir žodžius. Taip pat bendradarbiavau su Žilvinu Liuliu, Laimonu Žiulpa, Skirmantu Jutkoniu, Aru Žvirbliu bei Pauliumi Staniuliu. Stengiausi glaudžiai bendradarbiauti, kad pavyktų kuo geriau perteikti savo patirtį, išgyvenimus ir lūkesčius. Juk kai perdainuoji kadaise kieno nors išpopuliarintą dainą, tu sakytum „parazituoji” to populiarumo dirvose. O kai dainuoji visiškai naujus kūrinius, turi suteikti jiems naują gyvenimą.

Kuri daina iš naujojo albumo tau pačiam yra brangiausia?

Tai turbūt sunkiausias kada nors man užduotas klausimas. Atsakyti į jį reikštų tą patį, ką ir klausti mamos, užauginusios dešimtį vaikų, kuris jų jai brangiausias. Gi dainos, kaip ir vaikai – negali būti mažiau ar daugiau brangios. Jeigu jau kūriniai pateko į albumą, kuris vadinasi ne bet kaip, o „Gyvenimo meilė”, tai jau šį tą reiškia.

Kokių atlikėjų muzikos mieliausiai pasiklausai šiuo metu?

Atvirai kalbant, pastaruoju metu esu taip užsiėmęs, kad nebeturiu laiko, kurį galėčiau skirti muzikos naujienų perklausai…. Studijos, savanorystė, naujo albumo įrašai, dabar – dar ir koncertų turas per Lietuvą… Todėl galima sakyti, kad gyvenu ant ratų, o muzikos klausausi tik tiek ir tokios, kokią groja viena ar kita radijo stotis.

Tada aprašyk savo dienotvarkę turo metu.

O ką aprašymas atskleistų? Kaip daug ar mažai Rimiškiui tenka nuveikti, kad jis kartą per parą visas žvalus, energingas užliptų į sceną, ar kokio stiprumo emocijos jį perpildo po kiekvieno koncerto? Iš tiesų, dienotvarkė yra įtempta. Net pats juokiausi anądien, kai atšalus orams išsitraukiau anksčiau pirktą rudeninę striukę. Buvau didžiai nustebęs, kai užsivilkęs pamačiau, kad per pečius joje liko dar vietos. Ogi anksčiau buvo aptempta, kad vos siūlės nesutrūkinėdavo….

Kiek miestų ir miestelių aplankysi koncertuodamas?

Keliasdešimt. O gal net šiek tiek daugiau. Jau dabar tiek yra suplanuota iki lapkričio pabaigos. Galbūt turas tęsis iki pat Kalėdų.

Koncertų metu pristatydamas dainas iš pirmojo albumo, žiūrovėms dovanodavai rožių. Kuo stebinsi dabar?

Kviesiu šokti valsą. Naujajame albume yra tokia graži daina „Meilės valsas”…

Ar tavo fanai yra susibūrę į klubą ir ar daug su jais bendrauji?

Gaunu daug laišku – tiek paprastu, tiek elektroniniu paštu. Noriu pasinaudodamas proga atsiprašyti visų tų, kuriems dėl didelio užimtumo ilgainiui taip ir neatsakiau….

Ką manai apie savo dainų platinimą internetu – siuntimosi programomis? Muzikos mėgėjai masiškai jomis naudojasi.

Na, tai klausimas ne man. Tegul prodiuseriai rūpinasi visais tais dalykais.

Kokio atlikėjo koncertą pats labiausiai norėtum pamatyti?

Savo. Bet kokių 20-ies metų (šypsosi). O jeigu rimčiau, tai norėčiau nueiti į cirką (šypsosi).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.