Už surinktus nuodus – mokestis

Sugedę prietaisai, turintys kenksmingų medžiagų, tampa rimtu rūpesčiu. Žmonės nežino, kur ir kaip saugiai jais atsikratyti.

Sudužus termometrui ar sugedus šaldytuvui, kuriuose yra kenksmingų medžiagų, žmonės retai kreipiasi į specialistus. Pastariesiems nesiseka įtikinti gyventojų, kad nemokšiškas toksinių atliekų rinkimas prišaukia rimtas ligas.

Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Rolandas Aušra sakė, kad sugedusio ar nereikalingo šaldytuvo prie konteinerio palikti jokiu būdu negalima.

Seną šaldytuvą privalo priimti bet kuri buitinės technikos parduotuvė.

Kad iš termometro išsiliejusį gyvsidabrį galima surinkti duonos riekele ir pakasti po obelimi, R.Aušra vadino mitu.

„Gyvsidabrio likučius specialia įranga surenka Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, o gyventojų savivalė gali turėti rimtų pasekmių”, – sakė jis.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Informacijos ir analizės poskyrio viršininko Petro Žukausko teigimu, iškvietimų dėl tokių bėdų pasitaiko gana dažnai.

Šiais metais specialia įranga apsiginklavusi komanda vyko 25 kartus.

Už iškvietimą ir atliktus darbus mokėti nereikia.

Kur kas daugiau pavojų ir problemų, jei toksines medžiagas žmogus renka pats.

Surinktus nuodus uostamiestyje priima tik viena bendrovė – „Toksika”. Ją pasiekti be automobilio sudėtinga. „Toksika” yra Dumpių kaime, už devynių kilometrų nuo Klaipėdos.

Be to, už pristatytą nuodingą turinį čia dar reikia ir sumokėti.

Įmonėje „Toksika” surinktas nuodingas turinys: baterijos, šaldytuvų skystis, gyvsidabris dedami į specialias talpyklas ir porą kartų per metus išvežami į užsienio šalis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.