Vakcina į šalį dar nepateko

Lietuvoje spėjusiems pasiskiepyti nuo gripo dėl to mirtinas pavojus negresia.

Izraelyje keturias gyvybes nusinešusi prancūzų gamybos vakcina dar nespėjo pasiekti mūsų šalies ir uostamiesčio. Klaipėdiečiai nuo gripo skiepijami tik olandiška ir belgiška vakcinomis.

Izraelyje per kelias dienas mirus keturiems asmenims, kurie buvo paskiepyti Prancūzijoje pagaminta gripo vakcina, skubiai sustabdyta vakcinacija nuo gripo.

Nacionalinės medikų asociacijos duomenimis, Izraelio sveikatos apsaugos ministerija įsakė visoms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms sustabdyti skiepijimą nuo gripo.

Mirę asmenys 53, 67, 70 ir 75 metų amžiaus, kurie per pastarąsias aštuonias dienas buvo vakcinuoti tame pačiame pietų Izraelio mieste Kiryat Gat.

Atgabens ir į Lietuvą

Prancūziška vakcina turėtų būti platinama ir Lietuvoje, tačiau, specialistų teigimu, ji kol kas mūsų šalies nepasiekė.

Uostamiestyje veikiančios Imunoprofilaktikos tarnybos vadovė Jadvyga Malūkienė „Klaipėdą” tikino, jog kol kas ne tik uostamiestyje, bet ir visoje šalyje nė viena skiepijimų tarnyba negalėtų turėti prancūziškos vakcinos.

Pirmoji prancūzų firmos „Sanofi Pasteur” vakcinos nuo gripo „Vaxigrip” siunta mūsų šalį pasiekti turėtų tik šį penktadienį, o skiepų kabinetus – geriausiu atveju tik kitą pirmadienį.

Pristabdys įsigijimą

J.Malūkienė sakė, kad iki šiol klaipėdiečiams nuo gripo siūlė skiepytis olandiška „Influvac” ir belgiška „Fluarix” vakcina.

Bendrovės „Endemik” darbuotojai „Klaipėdą” patikino nuo gripo šiemet skiepijantys tik olandiška „Influvac” vakcina.

Imunoprofilaktikos tarnybos vadovė sakė lauksianti pradėto tyrimo dėl mirčių Izraelyje išvadų. Kol nebus įrodyta, kad „Vaxigrip” visiškai saugi, vakcinos įsigijimas bus laikinai pristabdytas.

Medikė sakė nenorinti tikėti, jog kalti vakcinos gamintojai. Labai svarbu, kokiomis sąlygomis vakcina buvo gabenama, laikoma medicinos įstaigoje, kaip ji buvo suleista.

J.Malūkienės žiniomis, „Vaxigrip” šiemet jau naudojama daugelyje pasaulio šalių, tarp jų ir Europoje, tačiau niekur to, kas atsitiko Izraelyje, nenutiko.

Prancūzijos vaistų gamintoja „Sanofi Pasteur” vakcinomis nuo įvairiausių ligų aprūpina 75 proc. pasaulio šalių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.