Per tris ketvirčius SAS grupės keleivių srautas – rekordinis

Per tris šių metų ketvirčius SAS grupei priklausančios aviacijos bendrovės skraidino 29 milijonus žmonių. Šis keleivių srautas yra didžiausias per visą SAS grupės egzistavimo laiką ir daugiau kaip 7 proc. viršija keleivių skaičių, kuris buvo užregistruotas atitinkamą praėjusiųjų metų laikotarpį.

Reguliarius reisus aptarnaujančiuose SAS grupės lėktuvuose per pirmuosius devynis mėnesius buvo užimta vidutiniškai 73 proc. vietų, tai 4 procentiniais punktais daugiau negu tą patį laikotarpį pernai.

Nuo vasaros pradžios augo ir vidutinis vieno keleivio skraidinimo pelningumas: liepą ir rugpjūtį jis buvo dešimtadaliu didesnis negu prieš metus. Svarbiausios pelningumo didėjimo priežastys – lankstus reisų planavimas ir taikomos specialios finansinės priemonės, padedančios sumažinti neigiamą itin pakilusių aviacinio kuro kainų įtaką.

Pagal plėtimosi rinkoje spartą sėkmingiausia SAS grupės nare pagal 2006 metų trijų ketvirčių rezultatus tapo Latvijos bendrovė „airBaltic”, vykdanti skrydžius iš Rygos ir Vilniaus. Bendras „airBaltic” keleivių srautas išaugo 41 procentu. Augimo tempu „airBaltic” du kartus pranoko Ispanijos „Spanair” ir Suomijos „Blue1”, kurioms pavyko per devynis mėnesius privilioti 20 proc. daugiau keleivių.

Be šių trijų bendrovių, bendras SAS grupės keleivių srautas apskaičiuojamas sumuojant duomenis iš trijų „Scandinavian Airlines” padalinių Danijoje, Švedijoje ir Norvegijoje, tarpžemyninius reisus vykdančios „Scandinavian Airlines International” bei Norvegijos regioninės aviacijos bendrovės „Wideroe”.

SAS vadovybės vertinimu, pasaulinė aviacijos rinka dinamiškai vystosi, tačiau svarbiausios problemos išliko tokios pat kaip ir prieš metus: labai išaugusios degalų kainos ir itin aktyvi konkurencija, verčianti įmones maksimaliai mažinti išlaidas. Manoma, kad šios tendencijos artimiausiu metu išliks nepakitusios.

Nepaisant sudėtingų sąlygų rinkoje, mažindama kainas ir taikydama įvairius rinkodaros instrumentus SAS grupė jau nuo 2005 metų balandžio kiekvieną mėnesį be išimties sulaukia rekordinio keleivių srauto.

SAS yra viena seniausių ir didžiausių civilinės aviacijos bendrovių Europoje. SAS grupės aviacijos įmonės turi beveik 300 lėktuvų, kurie kasdien atlieka vidutiniškai po 1400 reguliarių reisų į beveik 150 oro uostų Europoje, JAV ir Azijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.