Devintą kartą išrinkti Nacionalinio kokybės prizo laimėtojai

Nacionalinį kokybės prizą savo įmonių kategorijose šiemet laimėjo UAB „YIT Kausta”, UAB „Lauskva” ir UAB „Santechnikos verslas”.

UAB „YIT Kausta”, laimėjusi didelių įmonių kategorijoje (daugiau kaip 250 darbuotojų), – didžiausia pagal apyvartą statybų bendrovė Lietuvoje. Įmonė daug dėmesio skiria vidaus plėtrai – vykdomas personalo mokymo projektas, įdiegta integruota Kokybės ir aplinkosaugos vadybos sistema. Vienas pagrindinių įmonės tikslų – dirbti neperžengiant tik valdomos priimtinos rizikos ribų, kad būtų išvengta sunkių nelaimingų atsitikimų, užtikrinant darbų saugą pagal sistemą „TR barometras”.

UAB „Lauskva”, gaminanti minkštus ir korpusinius baldus, laimėjo tarp vidutinių (mažiau kaip 250 darbuotojų) įmonių. Įmonė sėkmingai vykdo veiklą ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Vokietijoje, Skandinavijos šalyse. Be to, šiais metais ji plečia savo veiklą – didina sandėliavimo patalpas, įrengia naujų gamybinių plotų. 2003 m. įmonėje įdiegta Kokybės vadybos sistema.

Mažų (mažiau kaip 50 darbuotojų) įmonių kategorijoje laimėtoja pripažinta UAB „Santechnikos verslas”, kurios pagrindinė veiklos sritis – vidaus santechnikos montavimo darbai. Įmonė viena pirmųjų panaudojo naujų šildymo prietaisų, grindinio šildymo, oro kondicionavimo inovacijas. Jos įdiegta kokybės ir aplinkosaugos vadybos sistema užtikrina aukštą darbų kokybę ir gamtos apsaugą.

Nacionalinis kokybės prizas įsteigtas 1998 m. Nacionalinį kokybės prizo konkursą organizuoja Ūkio ministerija ir Kokybės taryba. Juo siekiama skatinti įmones įgyvendinti veiksmingus kokybės vadybos metodus, didinti lietuviškų gaminių konkurencingumą Europos ir pasaulio šalių rinkose.

Šiais metais dalyvauti konkurse paraiškas pateikė 12 įmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.