Vietoj tarnybos kariuomenėje – laidotuvės

Devyniolikmetis šilutiškis Artūras Tartila rytoj turėjo pradėti tarnybą Lietuvos kariuomenėje. Savaitgalį vaikinui surengtos išleistuvės baigėsi tragiškai.

Šeštadienio naktį Tartila su draugais važinėjosi tėvo automobiliu „Citroen”. Apie 3 val. devyniolikmečio vairuojamas automobilis lėkė nuo Šilutės Vileikių kaimo link. Šios gyvenvietės prieigose kelio posūkyje esant šlapiai kelio dangai mašiną sumėtė. Neįgudęs, vairuotojo pažymėjimo neturintis vairuotojas spūstelėjo stabdžius. Automobilis ėmė slysti šonu ir nučiuožęs nuo kelio rėžėsi į beržą, augantį už griovio. „Citroen” plyšo pusiau.

Vairuotojas ir šalia jo sėdėjęs devyniolikmetis šilutiškis Andrius Milkintas žuvo iškart. Ant galinės sėdynės sėdėjęs aštuoniolikmetis keleivis nestipriai susižalojo galvą, jis paguldytas į ligoninę. Dar vienas jaunuolis nenukentėjo. Šis pasakojo, kad Tartila užmiesčio keliu lėkė bandydamas pasiekti greičio rekordą. Kai pranešė, kad automobilis jau esą skrieja 170 kilometrų per valandą greičiu, šalia sėdėjęs draugas skubiai užsisegė saugos diržą. Tuomet mašina susimėtė ir nulėkė nuo kelio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.