Stipraus ir įtaigaus balso teisė

Ji skraido po Paryžių raita ant mopedo, filmuojasi nepriklausomame kine, reklamuoja prabangos priemones ir daiktus. Bet tai – dar ne viskas. Nuostabus Anos Mulgalis balsas įkvėpė „Chanel” parfumerį Žaką Polžą sukurti naują aromato šedevrą „Allure Sensuelle”.

Žavesio skleidėja

Ana ryžtingai įžengia į blausiai apšviestą Paryžiaus viešbučio „Ritz” barą tarsi nušviesdama jo romantišką prietemą. Nors apsirengusi ji juodai. Net bohemiškosios primos akys tirštai aprėmintos angliniais šešėliais. Čigonė – ir tiek!

Tokį įspūdį dar sustiprina platus sijonas, retro batai ant grakščių kulniukų ir net keleri įmantrūs marškinėliai. Neverta nė abejoti: visa Anos apranga – iš „Chanel”.

Tačiau – jokio patoso! Savo žavųjį įrėminimą Ana dėvi su artistišku lengvumu, papildydama jį plevenančia perregima gatvės gaiva.

Taip apsirengus nieko nereiškia tiesiai iš filmavimo aikštelės šokti ant mopedo (pamėgta Anos susisiekimo priemonė) ir skrieti tolyn.

Stilinga apranga, grakšti figūra, didžiulės tamsaus aksomo rudumo akys, skulptūriški skruostai – išranki „Ritz” publika su nebyliu susižavėjimu žvelgia į viešnią. O juk pirmojo ryškumo žvaigždės čionykščių gyventojų žvilgsnius pamalonina su pavydėtinu dažnumu.

Nuo Anos negali atplėšti akių. Bet jeigu vien tik žiūrėtum į ją, gali daug ką praleisti… Šios juodaakės gražuolės nuostabiausias turtas yra balsas. Žemas, sodrus, svaiginantis. Jo garsų pakanka, kad klausytoją apimtų transo būsena.

– Aš atrodau kaip mergiotė, bet užtenka tik prašnekti, ir virstu oria dama, – šypsodamasi koketuoja dvidešimt septynerių metų aktorė.

Ir, be kita ko, ji dar stipriai sumenkina savo daromą įspūdį. Jai tiktų pasakoti senovės legendas arba murkti romansus cigarečių dūmuose skendinčiame kabarete.

– Aktorių mokykloje man patarė pasidaryti balso stygų operaciją, įtikinėjo, kad mano tembras neatitinka išorinių duomenų, – juokiasi ji. – Per pirmąją perklausą režisierius tragiškai išdrožė: „Ne, tai niekam netinka. Išeikite!”

Bet Ana Mulgalis nėra iš lengvai pasiduodančių asmenybių. Su vienadienėmis aktorėmis, kurias lyg štampuoja pagal šabloną, ji neturi nieko bendra.

– Balsas – jėgos požymis. Dovana, duota Aukščiausiojo!

Nieku gyvu nesutikčiau jo keisti. Ir išvaizdos niekada nekoreguočiau sekdama madomis, norėdama prisitaikyti prie kieno nors nuomonės ar prie kažkokių „visiems priimtinų” kanonų, – tvirtai sako Ana Mulgalis.

Lemtingoji pažintis

Aktorės romanas su „Chanel” sutapo su jos kino karjera. Viską išsprendė lemtingasis susitikimas su Karlu Lagerfeldu 2001-aisiais. Didysis Karlas tuo metu buvo įnikęs į fotoprojektą, kurio herojai turėjo tapti teikiantys vilčių prancūzų aktoriai, dailininkai, muzikantai.

Ana tada jau buvo sykį paragavusi šlovės – suvaidinusi Klodo Šabrolio trileryje „Ačiū už šokoladą”. Ir viena fotografija, kurią turėjo padaryti didysis meistras, tapo dešimties dalių ciklu.

– Vos per kokias penkias sekundes! – prisimena Ana, žavėdamasi neišsenkančia K.Lagerfeldo energija ir jo objektyvo „greitašaudiškumu”.

Kadaise A.Mulgalis bandė jėgas modelių darbe.

– Banalu, išvargina ir paverčia žmogų daiktu, – trumpai apibūdina aktorė fotomodelių darbą.

Tačiau pažintis su K.Lagerfeldu jai tapo tikru praregėjimu:

– Karlo dėka aš pamėgau filmavimo procesą. Dirbdama su juo, atsikračiau pojūčio, kad esu „modelis”. Jis leidžia likti savimi, ir tai matosi jo nuotraukose. Lagerfeldo personažai niekada neatrodo kaip sustingusios lėlės. Kiekviena nuotrauka turi individualumo atspaudą.

„Chanel” moteris

K.Lagerfeldas buvo susižavėjęs naująja pažįstama nė kiek ne mažiau. Meistras nedelsdamas rekomendavo ją kaip „Allure” kvepalų reklamos heroję. Bet tuo neapsiribojo!

Parengęs kostiumus trims Anos Mulgalis filmams, jis galutinai įsitikino, kad ji yra ideali „Chanel” moteris.

Jis paskyrė Aną Mulgalis „Chanel” mados namų atstove, padarydamas ją Karolės Bukė, su kuria kontraktas pasibaigė 1998-aisiais, įpėdine.

– Karlas netgi mokė mane šokti valsą, – su nostalgija balse prisimena Ana. – Tarp kino veikėjų priimta galvoti, kad aktorei neverta suartėti su kokiais nors mados namais, nes dėl tokių santykių kyla visokių painiavų. Tai bent nesąmonė! – užsiplieskia ji.

Teisingas komentaras, nes didžiosios Madmuazelės idealai – praktiškumas ir šiuolaikiškumas – puikiausiai derinasi su jaunosios kino deivės skoniu.

­ Aš noriu dėvėti drabužius ir neleisiu, kad dėvėtų mane! Netgi prabangi „Chanel” vakarinė suknelė iš „haute couuture” gali turėti kišenes, kad būtų patogiau, įsivaizduojate?!

Savo puikiuose apdaruose Koko Šanel nuostabiai sumaniai derino prabangą ir komfortą.

Firminiam stiliui sukurti prireikė ne vienų metų, užtat dabar drabužiai su šiuo ženklu leidžia moterims būti žavioms, kerinčioms ir visada pasitikėti savimi.

Balso aromatas

Kita A.Mulgalis burtų „auka” „Chanel” mados namuose tapo Žakas Polža, legendinis parfumeris, sukūręs „Coco”, „Egoiste” ir „Chance” aromatus.

– Kiekvieną, kas mato ir ypač girdi Aną, sužavi magiška jos veido ir balso alchemija, – sako deivės užburtasis Ž.Polža. – Jos tembras – ir moteriškas, ir vyriškai narsus išsyk. Kaip svarstyklės, gracingai svyruojančios iš vienos pusės į kitą.

Intriguojantis neatitikimas įkvėpė genialųjį meistrą žengti neturintį pavyzdžio žingsnį: sukurti aromatą, įkūnijantį A.Mulgalis balso tembrą.

Tokiu būdu po aromato „Allure” atsirado dar jausmingesnis ir šiltesnis kūrinys „Allure Sensuelle”. Išėjus į pasaulį šiam kvapui, A.Mulgalis tapo „vyriausiuoju „Chanel” spikeriu”.

Skirtingai nei Sjuzi Parker, Nikolė Kidman ir Vanesa Paradi, ji yra ne šiaip sau kompanijos veidas, o pati tikriausia naujojo aromato mūza. Be jos jis išvis nebūtų pasirodęs.

– Kai Žakas panoro aromatu perteikti mano balsą, aš buvau septintame danguje iš laimės. Geresnio komplimento tiesiog nesugalvosi, – sako A.Mulgalis. – Taip nuostabu. Ir taip sudėtinga. Kas galėtų pagalvoti, kad galima sujungti kvapą ir balsą?

Ž.Polža nusprendė sutapatinti aromato kompoziciją su dainingai užburiančiu Anos balsu.

– „Pagundą” įkūnija miros ir pačiulio atspalviai. Smilkalai suteikia „gilumo ir paslaptingumo”. Rausvasis pipiras ir klasikinio „Allure” gėlių puokštė dovanoja „šilumą ir svaiginantį lengvumą”. „Allure Sensuelle” – bedugnis kaip mūsų mūzos balsas. Ir kartu jis yra jaudinančiai švelnus, kaip jos šnibždesys, – jaudindamasis komentuoja savo kūrinį Žakas Polža.

Ambicingi ketinimai

Kaip tikra paryžietė ir buvusi literatūros skyriaus studentė, Ana Mulgalis samprotauja vaizdingai ir ryškiai:

– Nedaugelis moka suvokti ir įvertinti kvapus, jų spalvingumą ir gelmę. Žakui kiekvienas aromatas – ištisa odisėja, įdomiausia kelionė į nežinomus kraštus, kuriuose kas žingsnis laukia jaudinantys nuotykiai ir netikėti atradimai. Man tai yra neapsakomas stebuklas.

Tačiau garbingi laurai neprivers Anos Mulgalis atsisakyti savo tikrosios aistros.

– Aš nenoriu vien tik paprasčiausiai vaidinti kine, – sako ji. – Man norisi dalyvauti šedevro kūryboje.

Ambicingus savo prisipažinimus ir ketinimus Ana pasiruošusi pagrįsti nauju projektu: ji filmuosis italų režisieriaus Mikelės Plačido dramoje „Kriminalinis romanas”.

Anai Mulgalis patikėtas sudėtingas gangsterio bendrininkės ir numylėtinės Patricijos – vienos iš pačių gražiausių ir įtakingiausių Romos moterų – vaidmuo. Šį iškilų personažą ji įkūnys kuo puikiausiai, galima neabejoti. Juolab kad ir madmuazelė Koko tikrai būtų aukštai įvertinusi tokį amplua – labai jau jis atitinka legendinės prancūzės dvasią.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.