Baimė prarasti pinigus prilygsta skausmo baimei

Nustatyta, kad baimė prarasti pinigus gali būti panaši į skausmo baimę. Tikėtina, kad šis atradimas paaiškins dėl ko žmonės, priimantys rizikingus finansinius sprendimus (pavyzdžiui, akcijų biržų makleriai) kartais patiria nerimo sutrikimus, tvirtina Rutgers universiteto (JAV) mokslininkas Mauricio Delgado.
Naujasis tyrimas yra įdomus tuo, jog tai yra pirmas kartas, kuomet dryžuotojo kūno aktyvavimas susietas su baime prarasti pinigus, komentavo Baylor medicinos koledžo (JAV) mokslininkas Readas Montague, tyrimo vykdyme nedalyvavęs.
Atlikus į ekranus žiūrinčių studentų skenavimą parodė, kad spalvos, susijusios arba su dolerių praradimu, arba su elektrošoku, sukeldavo panašų aktyvavimą smegenų srities, vadinamos dryžuotuoju kūnu.
M.Delgado teigia, kad jo tyrimas pateikia tvirtą įrodymą, kad pinigai smegenyse gali sukelti su baime susijusias reakcijas. Jis mano, kad rezultatai gali paaiškinti dėl ko kai kuriems žmonėms, priimantiems rizikingus su pinigais susijusius sprendimus, kartais išsivysto nerimo sutrikimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.